Păduri seculare din România, înscrise în Patrimoniul UNESCO: O țară BOGATĂ, dar PROST administrată

Păduri seculare din România, înscrise în Patrimoniul UNESCO: O țară BOGATĂ, dar PROST administrată

Pădurile vizate din România sunt cele de Izvoarele Nerei, Cheile Nerei-Beușnița, Domogled-Valea Cernei (Caraș Severin), Masivul Cozia, Lotrișor (Vâlcea), Codrul secular Șinca (Brașov), Codrul secular Slătioara (Suceava), Groșii Țibleșului și Strâmbu Băiuț (Maramureș), conform UNESCO.

“O veste bună: începând din iulie 2017, România are un obiectiv în plus pe lista Patrimoniului UNESCO ‒ al 8-lea, faţă de cele 7 de până acum. O parte dintre codrii seculari ai României intră pe lista Patrimoniului Mondial şi vor fi mai bine apăraţi de lege”, scrie fostul ministru al Culturii, Adrian Cioroianu într-un articol pentru Adevărul.

Străbătând meleagurile țării ne dăm seama că România este realmente o ţară bogată, dar depinde de noi să fie mai bine administrată.

“În România se află, încă, un procent foarte mare din pădurile virgine, mai mare decât în oricare dintre celelalte ţări europene în parte”, spune Cioroianu.

“Dacă veţi face un sondaj la nivelul absolvenţilor noştri de liceu, probabil că 80% dintre ei vă vor spune că pădurile virgine se mai află doar prin Amazonia sau Africa. Adevărul este cu mult mai banal: România are păduri virgine de care mulţi români nu au habar (poate din fericire!)”, conchide acesta.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`