Autobuzele școlare revin pe trasee din 14 septembrie. Gabriela Firea: ”Rata de utilizare e ridicată”

Autobuzele școlare revin pe trasee din 14 septembrie. Gabriela Firea: ''Rata de utilizare e ridicată''

Odată cu începerea școlilor, autobuzele revin pe trasee de luni, 14 septembrie, asigurând transportul elevilor la școlidin sectoarele 1, 3 şi 6.

Transportul este asigurat lacinci școli din Capitală: „Pia Brătianu” și „Herăstrău” din Sectorul 1, Școala nr. 195 din Sectorul 3, Școala Gimnazială nr. 279 și Colegiul Național „Elena Cuza” din sectorul 6.

„Continuăm programul ‘Autobuzul şcolar’, prin care asigurăm transportul în siguranţă al elevilor către unităţi de învăţământ gimnazial din sectoarele 1, 3 şi 6, aşa cum am procedat şi în anul precedent. Elevii vor fi transportaţi cu autobuze moderne, achiziţionate de Primăria Capitalei în anul 2018, care vor fi puse la dispoziţie de Societatea de Transport Bucureşti – STB SA. Doresc să îi asigur pe părinţi şi bunici că autobuzele sunt igienizate, iar la prima uşă au fost montate dispensere pentru dezinfectarea mâinilor. Totodată, personalul STB SA va avea măşti de rezervă, pentru cazul în care un elev îşi pierde masca”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

Primăria preizează cătraseele T11 și T12, destinate elevilor Școlii Gimnaziale „Sfântul Andrei”, vor circula începând de miercuri, 16 septembrie.

Gabriela Fireaa spus că transportul în comun este des folosit de către elevi.

”Există elevi care merg pe jos, pentru că cei arondaţi locuiesc de regulă în apropierea şcolii. Chiar şi aşa, rata de utilizare e ridicată: anul trecut, au beneficiat, în medie, aproape 1.800 de elevi lunar, adică undeva la 20% dintre elevii înscrişi la cele 6 şcoli care intră momentan în program. Analizăm în continuare posibilitatea de extindere a acestui proiect, în funcţie de condiţiile nou apărute”, a precizat Firea.

Programul de transport al vehiculelor va fi corelat cu programul de intrare al elevilor, iar STB SA a publicat afişe cu noile ore, care sunt deja distribuite. Programul va putea fi consultat şi pe site-ul operatorului de transport,www.stbsa.ro, anunţă PMB.

De asemenea, controlorii vor avea grijă ca numărul elevilor dinautobuz să nu fie mai mare de 51, dar nu vor călători împreună cu copiii.