Problemele cu care se confruntă românii când ajung la plajă. Lista celor mai aglomerate stațiuni de pe litoralul românesc

Problemele cu care se confruntă românii când ajung la plajă. Lista celor mai aglomerate stațiuni de pe litoralul românesc
Aglomerație pe plaja din Costinești / Foto: Facebook / Costinești

Weekendul trecut, pe litoral s-a înregistrat cea mai mare aglomerație din ultimii ani. Totuși, nici începutul săptămânii nu a fost mai prejos.

La malul mării este o adevărată provocare să găsești loc pe plajă, având în vedere că turiștii pun prosop lângă prosop. Printre cele mai aglomerate stațiuni de pe litoral se numără:

  • Mamaia,
  • Costinești,
  • Vama Veche
  • Eforie Nord.

În weekenduri, ajung pe litoral aproximativ 400.000 de turiști, asta dacă sunt luați în calcul cetățenii cazați în vile și spații rezidențiale închiriate, afirmă Traian Bădulescu, potrivit Hotnews.ro.

Capacitatea de cazare de aproximativ 150.000 de locuri, în weekend ajung aproximativ 400.000 de turiști

Potrivit datelor de la ANAT, capacitatea de cazare în unități hoteliere și pensiuni, la malul mării este de 150.000.

În timpul weekendurilor, în aceste unități de cazare se pot regăsi cu lejeritate aproximativ 300.000 – 350.000 de persoane, iar dacă sunt luate în calcul și proprietățile rezidențiale închiriate în scop turistic, atunci se poate ajunge la un număr de 400.000 de turiști aflați pe litoral, precizează consultantul în turism și reprezentantul Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), pentru sursa citată mai sus.