Problemele cu care se confruntă românii când ajung la plajă. Lista celor mai aglomerate stațiuni de pe litoralul românesc

Problemele cu care se confruntă românii când ajung la plajă. Lista celor mai aglomerate stațiuni de pe litoralul românesc
Aglomerație pe plaja din Costinești / Foto: Facebook / Costinești

Weekendul trecut, pe litoral s-a înregistrat cea mai mare aglomerație din ultimii ani. Totuși, nici începutul săptămânii nu a fost mai prejos.

La malul mării este o adevărată provocare să găsești loc pe plajă, având în vedere că turiștii pun prosop lângă prosop. Printre cele mai aglomerate stațiuni de pe litoral se numără:

  • Mamaia,
  • Costinești,
  • Vama Veche
  • Eforie Nord.

În weekenduri, ajung pe litoral aproximativ 400.000 de turiști, asta dacă sunt luați în calcul cetățenii cazați în vile și spații rezidențiale închiriate, afirmă Traian Bădulescu, potrivit Hotnews.ro.

Capacitatea de cazare de aproximativ 150.000 de locuri, în weekend ajung aproximativ 400.000 de turiști

Potrivit datelor de la ANAT, capacitatea de cazare în unități hoteliere și pensiuni, la malul mării este de 150.000.

În timpul weekendurilor, în aceste unități de cazare se pot regăsi cu lejeritate aproximativ 300.000 – 350.000 de persoane, iar dacă sunt luate în calcul și proprietățile rezidențiale închiriate în scop turistic, atunci se poate ajunge la un număr de 400.000 de turiști aflați pe litoral, precizează consultantul în turism și reprezentantul Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), pentru sursa citată mai sus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:23 - Scrisoarea deschisă al lui Igor Dodon, după ce mama sa a fost hărțuită: „Culmea conduitei lipsite de etică a reprezentanților organelor de drept”
16:16 - Vladimir Putin: Rusia e gata să-și înarmeze aliații din Africa, America Latină și Asia cu cele mai moderne tipuri de arme, folosite deja de mai multe ori în lupte reale
16:10 - Adrian Negrescu: Românii vor să meargă în vacanțe pe litoral, dar ai nevoie de infrastructură și de servicii. Oamenii vor să simtă că banii pe care îi dau la 3-4 stele se traduc în servicii de calitate (VIDEO)
16:08 - Efectele crizei din Rusia: moldovenii şi cetăţenii altor regiuni ex-sovietice părăsesc Rusia cu zecile de mii
15:53 - Vitali Klitschko spune că a fost amenințat de biroul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski: „Am fost și rămân ceățean al Ucrainei, nu am alte pașapoarte”
15:37 - Specialiştii militari de la ISW: Putin are două priorităţi în războiul deschis Ucrainei
15:26 - Liberala milionară de la Ministerul Digitalizării. Oana Babagiu are 11 locuințe, dintre care două în Spania, și e asociată la un coafor din Londra, promovat în țară de Ana-Maria Prodan. Legătura cu Rareș Bogdan
15:14 - (UPDATE) Războiul din Ucraina, 15 august: Zelensky i-a demis pe șefii departamentelor Serviciului de Securitate al Ucrainei(SBU) din regiunile Kiev, Lvov și Ternopol.
15:04 - Patrick Mouratoglou, după victoria Simonei Halep de la Toronto: „Nu am mai văzut niciodată o națiune care își susține atât de tare campioana, peste tot în lume”
14:47 - Scriitorul Stephen King despre Trump: „Un sociopat care a încercat să răstoarne democraţia americană”