Proiect de lege: Pușcărie până la şase ani pentru elevii sau părinţii care lovesc un profesor (VIDEO)

Proiect de lege: Pușcărie până la şase ani pentru elevii sau părinţii care lovesc un profesor (VIDEO)
Foto: ZiareLive.ro

Proiect de lege controversat în Parlamentul României. Elevii sau părinţii care lovesc un cadru didactic, în timp ce acesta se află într-o instituţie de învăţământ, riscă chiar şi şase ani de închisoare. Cel puţin aşa prevede un proiect legislativ care ar trebui să ia apărarea cadrelor didactice, informează B1 TV.

Astfel de scenarii ar putea aduce pedepse grave elevilor români. Propunerea legislativă se referă la recunoașterea profesorului ca autoritate publică şi, odată cu aceasta, include pedepse pentru persoanele care ameninţă sau agresează dascălii în şcoală.

Proiect de lege: Pușcărie până la şase ani pentru elevii sau părinţii care lovesc un profesor

#DIRECT_ONE_owocl2#

Ameninţarea, lovirea sau vătămarea corporală ar urma să fie sancţionate cu pedeapsa prevazută de lege în astfel de cazuri plus o treime. Adică dacă un om poate primi cinci ani de închisoare pentru lovirea unei persoane pe stradă, un elev ar putea primi chiar şi şase ani şi jumătate pentru lovirea unui profesor.

Consiliul Elevilor condamnă inițiativa și susține că aleșii trebuie să găsească soluții pentru eliminarea violenței în scoli, nu doar pentru pedepsirea ei. Pe de altă parte, proiectul nu se referă și la situațiile în care elevii sunt agresați de profesori, care, potrivit părinților, sunt dese și la fel de grave.

Demersul inițiat de un senator PSD a trecut deja de Camera Deputaților și a primit aviz favorabil în Comisia juridică a Senatului. Votul decisiv urmează să fie dat în Senat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu