Top 5 sfaturi pentru o dantură sănătoasă vreme îndelungată

Top 5 sfaturi pentru o dantură sănătoasă vreme îndelungată

Grija pentru sanatatea danturii ar trebui sa fie o practica constanta care are radacini serioase in primul rand, in raport cu educatia. Acest lucru incepe de la varste fragede, odata cu aparitia primul dinte si se continua gradual in functie de necesitati.

Privind si mai in detaliu, este important de evitat aparitia cariilor dentare, pierderea dintilor si bolile gingiilor. Evitarea bolii gingivale este util de inteles si pentru sanatatea generala, deoarece e legata de conditii precum cum ar fi: accidente vasculare cerebrale, diabet si boli de inima.

Cum ar trebui ingrijiti dintii si gingiile?

1.Ingiena temeinica printr-un periaj corect. Acesta este recomandat sa se practice cel putin de doua ori pe zi. Iar daca se poate, chiar si spalatul danturii dupa fiecare masa. Periajul efectuat in mod corect, indeparteaza placa sau acele bacterii care se lipesc de dinti. In momentul in care bacteriile intra in contact cu alimentele, ele produc acizi, iar acestia pot produce carii in timp. In eventualitatea in care periuta de dinti nu poate ajunge la resturile alimentare, placa formata intre dinti, se poate intari si se transforma in tartru. Moment in care, trebuie apelat cu incredere la ajutorul medicului stomatolog.

2.Vizita in cabinetul medicul dentist. Asa cum aminteam anterior, acest aspect trebuie luat in calcul inca de la varste mici si sustinut cu deosebita atentia din partea parintilor. Asadar, vizita intr-o clinica stomatologica nu trebuie facuta cu teama, ci cu dorinta de a rezolva eficient orice problema aparuta. Pentru a mentine dintii si gingiile sanatoase, este important sa se efectueze vizite regulate si tratament profesional. De asemenea, trebuie apelat la ajutorul medicul dentist daca exista dureri de dinti, sangerari ori gingii inflamate. Verificarea si rezolvarea din timp a acestor situatii neplacute, evita aparitia problemelor mult mai serioase.

3. Alimentatia echilibrata. Este vital ca organismului sa i se asigure o varietate de alimente, dar nu si alimente care contin in exces zaharuri si amidon. Aceste alimente produc cele mai multe acizi din gura si cu cat raman mai mult acolo, cu atat pot deteriora mai mult dintii. Asadari, evitati sa consumati gustari precum: dulciurile, biscuitii, prajiturile, chipsuri si bauturile acidulate, sau daca se intampla asigurati-va o igienizare rapida.

4. Folosirea atei dentare si a produselor complementare conlucreaza activ impreuna cu sfaturile primite din partea medicului stomatolog. Asadar, cumparati o paste de dinti potrivita, apa de gura si nu uitati sa le aveti mereu la indemana (in geanta, la birou, etc)

5. Informare continua asupra noilor tehnici si abordari inovative ajuta pentru o mai buna intelegere a metodelor cu care medicina lucreaza astazi medicina. Nimic nu trebuie sa fie inspaimantator, ci fiecare lucru asumat ca o necesitate si grija constanta fata de propria persoana. Un zambet frumos si sanatos se intretine cu atentie si grija constanta, asadar niciun detaliu nu trebuie lasat la intamplare. Stima de sine, respectul si increderea nu trebuie sa scada in fata unei proble intampinate, mai cu seama cu cat noile tehnici propun solutii cu adevarat practice, care tin mai mult de vointa si disponibilitatea fiecarei persoane decat de frica sau alte inconveniente.



Urmăriți B1TV.ro și pe
`