Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat, marți, că există semnale că infecțiile cu varianta Delta (indiană) de coronavirus ar putea cauza forme mai grave de boală în rândul copiilor și tinerilor, lucru care nu era valabil în cazul celorlalte tulpini de virus.
„Din păcate, vedem ce se întâmplă în SUA: un număr tot mai mare de tineri, de copii, chiar sub 12 ani, sunt diagnosticați cu infecție SARS-CoV-2, ajung în spital, chiar și în secțiile de ATI.
Sunt semnale, deși încă lucrurile nu sunt foarte clare din acest punct de vedere, că infecțiile cu varianta Delta ar putea cauza forme mai grave în rândul tinerilor, copiilor, lucru care era atipic până acum.
De asemenea, tinerii, adolescenții, copii sunt expuși unui risc mult mai mare de îmbolnăvire, vorbim de o variantă mult mai transmisibilă, iar tinerii se adună, interacționează mai mult, într-un procent mai mic se respectă măsurile de prevenție. În plus, acoperirea vaccinală la tineri e mut mai redusă, comparativ cu personele peste 50-55 ani”, a declarat Valeriu Gheorghiță.
În cadrul aceleiași conferințe, acesta a explicat cum se va desfășura campania de vaccinare anti-COVID-19 în școli.