Primul limbaj folosit de oameni ar fi sunat mai degrabă ca cel al lui Yoda, celebrul personaj verde din Star Wars, decât limbajul folosit în prezent de întreaga lume. Oamenii de știință sunt de părere că toate limbile de pe Pământ ar fi derivat dintr-un singur limbaj, folosit în urmă cu 50.000 de ani în Africa de Est, scrie NBC.
Noile descoperiri arată că primul limbaj ar fi avut forma subiect-complement-verb: „Eu tu plac”. În lume, există mai multe ordini ale cuvintelor în propoziție. Unii, ca și englezii, aranjează subiect-verb-complement („Eu te plac”). Altele, precum latina, folosesc subiect-complement-verb („Eu tu plac”).
Într-o nouă lucrare, publicată într-o revistă de specialitate, cercetătorii susțin că limbajul original se folosea ordinea subiect-complement-verb („Eu tu plac”).
„Acest limbaj ar fi fost folosit de o mică populație din Estul Africii, care are fi inventat limbajul modern, pe care l-a răspândit mai apoi în întreaga lume”, sunt de părere aceștia.
Oamenii de știință au ajuns la această concluzie după ce au realizat arborele genealogic al limbajului, care arată legăturile istorice dintre toate limbile lumii. De exemplu, toate limbile romane, italiana, româna, franceza, spaniola, derivă din latină, care a fost vorbită în Roma, acum 2.000 de ani.
Îmăpreună, toate limbile formează familia indo-europeană, un puzzle care conține toate celelalte familii de limbaje din lume.