Arhiva Sony Music, atacată de hackeri: Întregul catalog muzical al lui Michael Jackson a fost sustras

Arhiva Sony Music, atacată de hackeri: Întregul catalog muzical al lui Michael Jackson a fost sustras
Arhiva Sony a fost atacată săptămâna trecută de un grup de hackeri care au reușit să sustragă fraudulos peste 50.000 de fișiere cu muzică, majoritatea aparținând lui Michael Jackson. Potrivit The Guardian,...

Arhiva Sony a fost atacată săptămâna trecută de un grup de hackeri care au reușit să sustragă fraudulos peste 50.000 de fișiere cu muzică, majoritatea aparținând lui Michael Jackson.

Potrivit The Guardian, în 2010, drepturile de vânzare ale creațiilor regelui pop au fost vândute companiei Sony Music pentru suma fabuloasă de  250 de milioane de dolari, cel mai valoros contract din istoria Sony.

Contractul semnat cu fondul care administrează averea megastarului prevede lansarea a 10 albume, ce vor conţine inclusiv materiale datând din perioada sesiunilor de înregistrări, produse din perioadele în care Michael Jackson înregistra în studio unele dintre cele mai cunoscute albume ale sale.

Contractul prevede, de asemenea, posibilitatea utilizării melodiilor lui Michael Jackson în coloana sonoră a unor jocuri video, reclame, profiturile urmând a fi virate într-un cont împărțit de cei trei copii ai starului și de mama acestuia.

Sony Music nu a dorit să comenteze pe marginea subiectului. Incidentul vine la doar un an după ce hackerii au sustras din fişierele Sony Music melodii nelansate ale lui Michael Jackson.

Doi tineri au fost arestați vinerea trecută, sub presupunerea că ar face parte din grupul de hackeri care au atacat rețeaua Sony. Cei doi, James Marks (25) și James McCormick (26), neagă acuzațiile.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe