Atac armat în Texas: Paisprezece răniți, după ce o persoană a deschis focul pe o stradă aglomerată

Atac armat în Texas: Paisprezece răniți, după ce o persoană a deschis focul pe o stradă aglomerată
sursa foto: pixabay

Un nou incident armat a avut loc sâmbătă în Austin, Texas, după ce o persoană înarmată a deschis focul pe o stradă, în apropiere de un club. În total 14 persoane au fost rănite. Două dintre acestea se află într-o stare critică.

După incidentul sângeros, suspectul a rămas în libertate. Ofițerii de poliție s-au mobilizat când au fost raportate împușcături și au blocat strada pentru a ține mulțimile și vehiculele în afara zonei, scrie metro.co.uk.

Ofițerii „au început imediat să efectueze măsuri de salvare a mai multor victime”, dintre care șase au fost duse la spital cu mașini de poliție.

Încă patru persoane au fost duse de urgență la spital în ambulanțe și trei cu leziuni mai puțin grave au solicitat, de asemenea, asistență medicală.

Șeful interimar al poliției din Austin, Joseph Chacon, a declarat reporterilor din apropierea locului: „Mă bucur să raportez că nu a murit nimeni”.

Împușcăturile s-au întâmplat pe East Sixth Street, o zonă populară cunoscută pentru divertisment și viața de noapte.

Zona, care găzduiește festivalul de muzică South by South West, ar fi fost probabil ocupată în primele ore ale zilei de sâmbătă. Într-o declarație, poliția a spus că este în căutarea unui suspect.

„Zona va fi închisă pentru o perioadă lungă de timp pentru a cerceta locul atacului. Anchetatorii colectează și revizuiesc filmările camerei video și filmele de supraveghere.

„În acest moment, acesta pare a fi un incident izolat.”

Vorbind la fața locului la primele ore, șeful Chacon le-a spus reporterilor: „Nu pot spune că nu mai există niciun pericol public în acest moment, deoarece suspectul nu se află în custodie.

„Se pare că în acest moment este izolat de această zonă, dar pe măsură ce primim mai multe informații despre acest punct, le vom scoate la lumină.”

El a spus că zona a înregistrat o „creștere a violenței armate” în ultimul an, iar atacul este „emblematic pentru asta”.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său