Atac armat în Texas: Paisprezece răniți, după ce o persoană a deschis focul pe o stradă aglomerată

Atac armat în Texas: Paisprezece răniți, după ce o persoană a deschis focul pe o stradă aglomerată
sursa foto: pixabay

Un nou incident armat a avut loc sâmbătă în Austin, Texas, după ce o persoană înarmată a deschis focul pe o stradă, în apropiere de un club. În total 14 persoane au fost rănite. Două dintre acestea se află într-o stare critică.

După incidentul sângeros, suspectul a rămas în libertate. Ofițerii de poliție s-au mobilizat când au fost raportate împușcături și au blocat strada pentru a ține mulțimile și vehiculele în afara zonei, scrie metro.co.uk.

Ofițerii „au început imediat să efectueze măsuri de salvare a mai multor victime”, dintre care șase au fost duse la spital cu mașini de poliție.

Încă patru persoane au fost duse de urgență la spital în ambulanțe și trei cu leziuni mai puțin grave au solicitat, de asemenea, asistență medicală.

Șeful interimar al poliției din Austin, Joseph Chacon, a declarat reporterilor din apropierea locului: „Mă bucur să raportez că nu a murit nimeni”.

Împușcăturile s-au întâmplat pe East Sixth Street, o zonă populară cunoscută pentru divertisment și viața de noapte.

Zona, care găzduiește festivalul de muzică South by South West, ar fi fost probabil ocupată în primele ore ale zilei de sâmbătă. Într-o declarație, poliția a spus că este în căutarea unui suspect.

„Zona va fi închisă pentru o perioadă lungă de timp pentru a cerceta locul atacului. Anchetatorii colectează și revizuiesc filmările camerei video și filmele de supraveghere.

„În acest moment, acesta pare a fi un incident izolat.”

Vorbind la fața locului la primele ore, șeful Chacon le-a spus reporterilor: „Nu pot spune că nu mai există niciun pericol public în acest moment, deoarece suspectul nu se află în custodie.

„Se pare că în acest moment este izolat de această zonă, dar pe măsură ce primim mai multe informații despre acest punct, le vom scoate la lumină.”

El a spus că zona a înregistrat o „creștere a violenței armate” în ultimul an, iar atacul este „emblematic pentru asta”.

Ultima oră
21:10 - Tánczos Barna nu mai vrea să vadă mașini mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune ministrul Mediului pentru autovehiculele poluante
21:06 - Bogdan Aurescu, discuții cu Josep Borrell, șeful diplomației UE, despre implicațiile atacului asupra navei Mercer Street, în care și-au pierdut viața un român și un britanic. Mesajul ministrului
20:39 - Cât lemn s-a furat din pădurile României? Tanczos Barna: „Dacă hoţul nu este prins, nu ştii cu cât a plecat” (VIDEO)
20:33 - Alertă de caniculă și incendii de vegetație în Grecia. Două suburbii din Atena, unde se aflau și turiști,  evacuate din calea flăcărilor
20:13 - Universitatea Oxford: Spania, în fruntea listei vaccinărilor anti-COVID-19. Bulgaria şi România, în coada clasamentului
19:52 - Prețurile la Mamaia, din ce în ce mai mari. Cât a plătit un turist pe o friptură și cât a ajuns să coste porția de hamsii la malul mării
19:43 - Hunedoara: Un bărbat a cerut ordin de protecţie împotriva fostei soții, care l-ar fi agresat
19:25 - Comunicaţiile dintre cele două Corei, restabilite la iniţiativa lui Kim Jong-un. Cum interpretează serviciile secrete sud-coreene schimbarea de atitudine de la Phenian
19:04 - AUR, despre noile buletine: „De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?”. George Simion: Genul e o realitate subiectivă, nu trebuie să ajungem cu aceste discuții nici măcar în școli (VIDEO)
18:57 - Imagini virale de la Mamaia. Un grup de turiști a încins o paranghelie cu purcei la proțap, chiar în fața unui hotel din centrul stațiunii