Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă

Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
Foto: Pixabay

O femeie de 82 de ani din Alabama, Statele Unite, a fost reținută de polițiști din cauza unor facturi restante la gunoi. Femeia nu mai plătise de trei luni și era datoare cu 77 de dolari, informează BBC. Agenții spun că bătrâna a fost tratată cu respect și eliberată pe cauțiune. În ciuda explicațiilor pe care le-au dat, polițiștii au fost aspru criticați pentru cum au acționat.

Explicațiile polițiștilor care au reținut-o pe bătrână

Martha Louis Menefield a fost ridicată de acasă și dusă la Poliție pentru că nu-și mai plătise de trei luni factura la gunoi și acumulase o datorie de 77 de dolari.

„Dna Menefield a fost tratată cu respect de ofițerii noștri și a fost eliberată pe o cauțiune”, a declarat Mike Reynolds, șeful poliției din localitate.

În apărarea lor, agenții au mai spus că femeia a primit mai multe avertismente și o înștiințare să se prezinte la instanță în septembrie, dar nu a venit. Bătrâna, în schimb, spune că n-a primit notificarea respectivă.

Ce a povestit bătrâna reținută de poliție

Într-un interviu pentru CBS, Martha Louis Menefield a spus că atunci când s-a trezit cu polițiștii la ușă prima pornire a fost să râdă: „Nu glumeşti?”, l-a întrebat ea pe agent.

Dar când polițiștii i-au explicat despre ce e vorba, femeia s-a panicat. „Cum te-ai simți dacă ar veni cineva și ar aresta-o pe bunica ta?”, l-a întrebat ea pe unul dintre ei.

Menefield a fost încătușată apoi și dusă la Poliție, unde a fost închisă într-o cameră. „M-ați băgat în cușca asta? Ar trebui să vă fie rușine!”, le-a spus ea atunci.

Urmăriți B1TV.ro și pe