Bihor: O bătrână de 81 de ani, acuzată de fraudă la vot. Pe numele femeii a fost deschis un dosar penal

Bihor: O bătrână de 81 de ani, acuzată de fraudă la vot. Pe numele femeii a fost deschis un dosar penal
Sursa Foto: Hepta

O bătrână de 81 de ani s-a ales cu dosar penal pentru fraudă la vot, după ce a votatpe listele suplimentare de la o secţie de votare dintr-o localitate din Bihor, deși avea domiciliul în străinătate.

„În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de fraudă la vot, cercetările fiind continuate de poliţiştii Secţiei nr. 4 de Poliţie Rurală Marghita„, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, potrivit agerpres.ro.

Încă un dosar penal a fost întocmit în Bihor unei femeide 45 de ani care a votat de două ori, la două secții din două localitățidiferite, Săldăbagiu de Barcău şi la Chişlaz.

318 sesizări privindposibileinfracţiuni electoral

Ministerului Afacerilor Interne a transmis că laalegerilor locale de sâmbătă, 27 septembrie 2020, nu s-auprodus evenimente deosebit de graveîn ceea ce privește procesul electoral, însă au avut loc318sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni electorale, dintre care119 nu s-au confirmat.Până acum,111 sesizări se află în curs de cercetare.

În total, au fost aplicate54 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 20 de avertismente scrise şi 34 de amenzi în valoare de 38.000 de lei.Cele mai frecvente sancțiuni au fost aplicate pentru continuare a propagandei electorale, sfătuirea alegătorilor cu cine să voteze, fotografierea sau filmarea buletinului de vot. În plus, au fost depistate și 37 de infracţiuni precum coruperea alegătorilor sau fraudă la vot.