Cel puțin 11 persoane ucise într-un atac cu rachete la un mall din Kremenchuk. Volodimir Zelenski: „Este imposibil și să ne imaginăm numărul victimelor” (FOTO, VIDEO)

Cel puțin 11 persoane ucise într-un atac cu rachete la un mall din Kremenchuk. Volodimir Zelenski: „Este imposibil și să ne imaginăm numărul victimelor” (FOTO, VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

UPDATE, 27 iunie, ora 10.05: Două rachete rusești au lovit un centru comercial aglomerat din Kremenchuk, omorând cel puțin 11 persoane și rănind alte 50, a precizat guvernatorul regiunii Poltava, Dmytro Lunin, care a menționat că echipele de salvatori continuă să căutările printre dărâmături și că este posibil ca bilanțul victimelor să crească în continuare, transmite Reuters.

Știrea inițială: Cel puțin două persoane au fost ucise și alte 20 au fost rănite într-un atac cu rachetă asupra unui mall din Kremenchuk, oraș aflat în centrul Ucrainei, a anunțat luni Kyrylo Tymoshenko, șef-adjunct al biroului prezidențial ucrainean.

Volodimir Zelenski, după atacul din Kremenchuk: „Este imposibil și să ne imaginăm numărul victimelor”

Nouă dintre persoanele rănite sunt în stare gravă, susține șeful-adjunct al biroului prezidențial ucrainean, potrivit The Guardian.

Atacul a provocat un incendiu uriaș, arată imaginile distribuite de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, notează și Reuters.

„Salvatori din toate zonele înconjurătoare se îndreaptă la fața locului și lucrează pentru lichidarea consecințelor”, a mai spus Tymoshenko.

„Nu știm câți oameni ar putea fi sub dărâmături”, a declarat și șeful serviciului regional de salvare.

Volodimir Zelenski spune că, la momentul atacului, în centrul comercial din Kremenchuk erau peste 1.000 de persoane.

„Este imposibil și să ne imaginăm numărul victimelor”, a afirmat liderul ucrainean.

„Este inutil să speri la decență și omenie din partea Rusiei”, a scris Zelenski pe aplicația Telegram.

Kremenchuk, un oraș industrial cu 217.000 de locuitori înainte de invazia lansată de Rusia în 24 februarie, este localizat pe cursul râului Dnipro în regiunea Poltava și este casa celei mai mari rafinării de petrol din Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe