Congresmenii americani, deciși să finalizeze în această seară certificarea voturilor Colegiului Electoral: „Bătăușii ăștia nu ne pun pe fugă”

Congresmenii americani, deciși să finalizeze în această seară certificarea voturilor Colegiului Electoral: „Bătăușii ăștia nu ne pun pe fugă”
Captură Video - ABC News

Circa 20 de persoane au fost reținute de agenții Capitoliului în timpul manifestațiilor de miercuri. Responsabilii au anunțat oficial că întreaga clădire este acum securizată. Între timp, mai multe surse au transmis pentru CNN că legislatorii sunt deciși să finalizeze certificarea voturilor Colegiului Electoral în această seară.

„Bătăușii ăștia nu ne pun pe fugă”, a punctat Joe Manchin, senator democrat.

Înainte ca manifestația să izbucnească, iar mai mulți susținători ai lui Trump să intre în Capitoliu, Congresul reușise să certifice doar 12 (9 din Alabama și 3 din Alaska) din cele 538 de voturi electorale.

Sute de manifestanți, susținători ai luiDonald Trump, s-au adunat la clădirea Congresului american pentru a boicota validarea victoriei luiJoe Biden. Unii chiar au reuşitsă pătrundă în Capitoliu.

Joe Bidena denunțat un„asalt fără precedent asupra democrației”americane. La rândul său, după ce violențele au escaladat,Donald Trumpa postat pe Twitter un mesaj video în care le-a cerut protestatarilor să meargă acasă chiar dacă „am avut alegeri careau fost furate, au fost alegeri aranjate și toată lumea știe asta”.

Ulterior, reprezentanții forțelor de ordine americane au anunțat că clădirea Congresului este sigură, după ce manifestanții pro-Trump care au forțat intrarea în Capitol au fost dispersați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:05 - Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:20 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație acest pod. Eu sunt optimist”
10:48 - Rusia a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, însă compania publică finlandeză anunță că își va continua activitatea „în mod normal”
10:38 - Trafic intens către litoral și Valea Prahovei. S-au format coloane de mașini pe Autostrada Soarelui
10:12 - Mario Fresh a povestit cum a fost la prima întâlnire cu părinții Alexiei Eram: „Mai emoționat eram când am făcut cunoștință cu tatăl”
09:52 - Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent. Timpurile festive sunt aproape”