Creatoarea serialului „Friends” donează 4 milioane de dolari pentru că se simte vinovată că n-a încurajat diversitatea

Creatoarea serialului Friends donează 4 milioane de dolari pentru că se simte vinovată că n-a încurajat diversitatea
sursă foto: captură YT

Creatoarea serialului „Friends”, Marta Kauffman, a declarat pentru Los Angeles Times că este atât de „jenată” și se simte atât de „vinovată” de lipsa de diversitate din serialul său de la NBC, încât donează 4 milioane de dolari pentru a înființa Catedra Marta F. Kauffman ’78 de studii africane și afro-americane la Universitatea Brandeis.

Kauffman a declarat că inițial a fost „dificil și frustrant” să audă că serialul e criticat pentru lipsa de diversitate, dar ea însăși a devenit critică după uciderea lui George Floyd în 2020.

„După ceea ce i s-a întâmplat lui George Floyd am început să îmi dau seama și să regret faptul că am contribuit la rasismul sistemic în moduri de care nu eram conștientă”, a spus Kauffman. „Acela a fost cu adevărat momentul în care am început să examinez felul în care am participat. Am știut atunci că trebuie să mă revanșez”.

Toate cele șase personaje principale din „Friends” au fost albe, iar serialul a prezentat rareori actori de culoare în roluri importante de-a lungul a 10 sezoane și 236 de episoade.

Kauffman a spus că „a primit multă dragoste” de când a făcut anunțul, adăugând: „A fost uimitor. M-a surprins într-o oarecare măsură, pentru că nu mă așteptam ca vestea să aibă o asemenea amploare. Am primit o avalanșă de e-mailuri și mesaje de susținere. Am primit o mulțime de mesaje – ‘Era și timpul’ „.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)