Creștere alarmantă a numărului de infectări cu coronavirus în Moscova. Primar: „E o dinamică imensă pe care nu am observat-o în valurile anterioare”. Autoritățile suspectează noi variante de SARS-CoV-2

Creștere alarmantă a numărului de infectări cu coronavirus în Moscova. Primar: „E o dinamică imensă pe care nu am observat-o în valurile anterioare”. Autoritățile suspectează noi variante de SARS-CoV-2
Foto: Hepta - Mikhail Klimentyev

Numărul cazurilor zilnice de coronavirus a crescut în Moscova de la 3.000 la 7.000 în câteva zile, iarautoritățile anticipează că, vineri, bilanțul va sări de 9.000. Totul, pe fondul unei campanii lente de vaccinare în ultimele luni. Serghei Sobianin, primarul capitalei ruse, a declarat că ar putea fi vorba despre noi variante de SARS-CoV-2.

Moscova se confruntă cu o creștere accelerată a numărului de infectări cu coronavirus

„Cel mai probabil, ne confruntăm cu variante noi, mai agresive şi cu răspândire mai rapidă”, a susținut primarul Moscovei, Serghei Sobianin, la o reuniune cu responsabilii guvernamentali cu lupta împotriva pandemiei.

Acesta a precizat apoi că în Moscova contaminările au crescut în câteva zile de la „3.000 la 7.000 şi mâine (vineri), potrivit datelor preliminare, numărul ar putea fi mai mare de 9.000”.

„Este triplu, este o dinamică imensă pe care nu am observat-o în valurile anterioare”, a adăugat el, potrivit AFP.

Rușii nu se înghesuie să se vaccineze anti-COVID cu Sputnik V

Miercuri, Serghei Sobianin a impus vaccinarea tuturor angajaţilor din sectorul serviciilor. Circa 60% dintre ei, adică aproximativ două milioane de persoane, trebuie imunizate până la 15 august.

Rușii par reticenți în a se vaccina cu serul dezvoltat la ei acasă – Sputnik V. De la debutul campaniei, doar 19 milioane din 146 de milioane au primit cel puţin o doză, conform site-ului Gogov, care colectează date din regiuni şi mass-media în lipsa unor statisticioficiale.

În Moscova, doar 1,8 milioane de persoane din cele 12 sau 13 milioane au primit cel puţin o doză de vaccin anticoronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe