Elon Musk este rugat să ajute la evacuarea Mariupolului. Un comandant ucrainean a apelat la acesta: „Dacă nu puteți dumneavoastră, atunci cine?”

Elon Musk este rugat să ajute la evacuarea Mariupolului. Un comandant ucrainean a apelat la acesta: „Dacă nu puteți dumneavoastră, atunci cine?”
Elon Musk a pierdut 10 miliarde de dolari într-o singură zi din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală. Sursă foto: Hepta - DPA Images / Britta Pedersen

Un comandant al pușcașilor marini ucraineni aflat sub asediul forţelor din Rusia în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, împreună cu alți militari și civili îi cere ajutorul miliardarului american Elon Musk să intervină pentru a-i salva, conform AFP.

Elon Musk, rugat să ajute la evacuarea Mariupolului

Solicitarea din partea comandantului  a fost făcută pe rețelele de socializare.

Comandantul a scris în postarea sa că: „Oamenii spun că ai venit de pe altă planetă pentru a-i învăța pe oameni să creadă în imposibil. Planetele noastre sunt una lângă alta, așa cum trăiesc eu, unde este aproape imposibil să supraviețuiești. Ajutați-ne să ieșim din Azovstal spre o țară mediatoare. Dacă nu tu, atunci cine? Dă-mi un indiciu”,  se arată în postarea de pe Twitter, conform BBC.

Bărbatul a specificat că şi-a făcut un cont de Twitter doar pentru a intra în contact cu cel mai bogat om din lume, care a devenit patronul  acestei platforme sociale, cumpărată cu 44 de miliarde de dolari.

În buncărele subterane de la Azovstal,  sute de pușcași marini, luptători ai regimentului Azov, oameni ai Gărzii Naționale și polițiști de frontieră reprezintă printre ultimii apărători ai Ucrainei care se adăpostesc de bombardamentele numeroase din partea armatei ruse.

Musk nu a comentat apelul comandantului ucrainean

Până în momentul de față, Musk nu a comentat apelul comandantului pușcașilor marini.

Săptămâna aceasta, Kievul a anunțat că peste o mie de soldaţi, printre  care  și mulţi răniţi, se află în continuare în combinatul siderurgic, unde se află un labirint subteran de mari dimensiuni care a fost construit în epoca sovietică. Locul reprezintă  singurul bastion de rezistenţă al oraşului-port strategic Mariupol, controlat deja de ruși, cu excepția oțelăriei.

Potrivit vicepremierului, pe teritoriul uzinei ar putea să fie aproximativ o mie de luptători. Lupta dintre militarii ruși și ucraineni continuă. Invadatorii nu încetează să bombardeze teritoriul uzinei Azovstal.

În ceea ce privește încercările de a-i evacua pe luptătorii ucraineni, a eșuat până în prezent. Mulți dintre aceștia  au fost grav răniți. Chiar și așa, în ultimele zile  sute de civili au fost lăsați să părăsească zona, conform Mediafax.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)