Eugen Tomac: În Ucraina este un război de uzură și de durată. Vladimir Putin este decis să meargă mai departe. Armata ucraineană trebuie susținută și echipată din ce în ce mai bine (VIDEO)

Eugen Tomac: În Ucraina este un război de uzură și de durată. Vladimir Putin este decis să meargă mai departe. Armata ucraineană trebuie susținută și echipată din ce în ce mai bine (VIDEO)
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Războiul din Ucraina este în acest moment unul de uzură și de durată, a declarat europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, miercuri, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Eugen Tomac, pe B1 TV: Moscova și-a propus să conecteze terestru Crimeea la Federația Rusă

Întrebat în ce cheie vede relansarea ofensivei ruse în Odesa și dacă se poate spune că obiectivul rușilor va fi să înainteze spre sudul Ucrainei, având în vedere că au fost izgoniți din Harkov și s-au retras și din alte zone, Eugen Tomac a declarat: „Eu nu cred că lucrurile trebuie privite în cheia aceasta a retragerilor. Acolo a fost un plan militar pe care l-au pus la punct, evident că l-au improvizat pe măsură ce au văzut că rezistența este din ce în ce mai puternică și evaluările lor au fost superficiale sau complet greșite, iar Rusia asta și-a propus, să conecteze Crimeea terestru la Federația Rusă – din nefericire, au căzut victime și de o parte, și de alta, dar aici mă refer la civilii ucraineni nevinovați, foarte multe victime”.

„Ceea ce se întâmplă acum, din păcate, este un război în toată regula, un război de uzură și de durată, pentru că sentimentul este că nu se vor opri până când nu își vor atinge acest obiectiv, ceea ce este extrem de dramatic, neplăcut și îngrijorător pentru noi și pentru Republica Moldova. Noi suntem în NATO, nu avem o problemă, dar odată ce vor avansa în această zonă evident că orice scenariu devine deja o realitate extrem de îngrijorătoare. Sigur că la ora actuală Putin este decis să meargă mai departe, indiferent ce ne-am dori noi, și evident că singura speranță rămâne să reziste armata ucraineană, care trebuie din ce în ce mai bine susținută și echipată”, a adăugat eurodeputatul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest
20:16 - David Popovici, cel mai rapid în semifinalele de la 200 m liber. Românul va concura luni pentru o nouă medalie la Campionatul European de Natație
20:03 - Trei trenuri au întârzieri de până la 120 de minute din cauza lipsei tensiunii de alimentare în linia de contact, anunță CFR Călători