Forbes: Președintele Ucrainei i-ar fi propus lui Putin ca Rusia să asimileze regiunea Donbass

Forbes: Președintele Ucrainei i-ar fi propus lui Putin ca Rusia să asimileze regiunea Donbass
Foto: pannonrtv.com

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko i-ar fi propus președintelui rus Vladimir Putin să îi cedeze regiunea Donbass, dar acesta a refuzat, a declarat o sursă pentru revista Forbes.

Totul s-a petrecut la în cadrul  discuțiilor în format Normandia, din 11-12 februarie, de la Minsk, scrie sursa citată.

„Poroșenko mi-a spus direct: ‘Ia Donbass’, și eu am răspuns ‘Ai înnebunit? Nu am nevoie de Donbass. Dacă ție nu-ți trebuie, anunță-i independența'”, ar fi fost declarația pe care Vladimir Putin a făcut-o în timpul unei întâlnirii cu oameni de afaceri și lideri industriali, desfășurată la 19 martie.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, nu a vrut să comenteze subiectul, limitându-se la a spune că “fiecare să aprecieze dacă acesta este adevărul sau o minciună”.

Informațiile pe surse publicate de Forbes mai spun că Putin este sceptic privind armistițiul de la Minsk și crede că autoritățile ucrainene încearcă să tranșeze lupta cu forțe de rebeli și să distrugă economic Donbassul.

Poroșenko și Putin, cu medierea președintelui Franței și a cancelarului Germaniei, s-au înțeles la 12 februarie cu privire la un armistițiu de încetare a focului în Estul Ucrainei. Acordul în 14 puncte includea promisiunea Kievului de acordare a unui statut special pentru autoproclamatele republici din Donețk și Lugansk.

Urmăriți B1TV.ro și pe