Fost ministru francez, inculpat în scandalul angajărilor fictive: Aliatul lui Emmanuel Macron, acuzat de fraudă la Bruxelles (VIDEO)

Fost ministru francez, inculpat în scandalul angajărilor fictive: Aliatul lui Emmanuel Macron, acuzat de fraudă la Bruxelles (VIDEO)
Foto: hepta.ro/Abaca Press / Blondet Eliot/ABACA

Încep să cadă capete în scandalul angajărilor fictive la Parlamentul European. După un interogatoriu care a durat 12 ore, fostul ministru francez Francois Bayrou, aliat al președintelui Emmanuel Macron, a fost inculpat pentru ”complicitate la deturnarea de fonduri publice”, după ce mai multe persoane ar fi fost angajate, fictiv, ca asistenţi pentru eurodeputaţi

12 responsabili ai formaţiunii MoDem, pe care Francois Bayrou o conduce, au fost deja inculpaţi la jumătatea lunii noiembrie în dosarul angajarilor fictive la Parlamentul European. Printre aceștia se află și fosta parlamentară europeană şi ex-candidată la Comisia Europeană, Sylvie Goulard, fostul ministru al justiţiei, Michel Mercier, şi directorul financiar al partidului, Alexandre Nardella.

În cazul lui Francois Bayrou, lider al Mișcării Democrate MoDem și fost ministru al Educației în anii ’90, judecătorii caută să stabilească dacă asistenţi parlamentari, care lucrau cu jumătate de normă pentru MoDem, au efectuat în mod real sarcini finanţate din credite europene, şi dacă acest aranjament servea la finanţarea frauduloasă a ştatelor de plată ale partidului.

Justiţia îl suspectează pe Bayrou că ar fi responsabil de întregul sistem de fraudare.

Această inculpare, anunţată dinainte presei, a fost decisă împotriva tuturor probelor produse. Continuarea anchetei va demonstra că decizia este total nefondată.

Ancheta se referă în special la legislatura 2009-2014.

Francois Bayrou a negat întotdeauna orice legătură cu sistemul angajărilor fictive.

Anchete similare sunt în curs și împotriva altor lideri ai unor formațiuni franceze, printre care stânga radicală şi Frontul Naţional, de extremă dreaptă. În cazul acestuia din urmă, 20 de persoane, printre care și lidera partidului, Marine Le Pen, au fost puse sub acuzare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”