Franța ar putea intra din nou în carantină. Se închid barurile și restaurantele după încă un record de infectări cu COVID-19

Franța ar putea intra din nou în carantină. Se închid barurile și restaurantele după încă un record de infectări cu COVID-19
foto: Pixabay

Franța ar putea intra din nou în carantină, în următoarea perioadă. Autoritățile din domeniul sănătății au raportat peste 16.000 de cazuri noi de Covid-19în ultimele 24 de ore în Franța, un record care nu s-a mai atins de la începutul anului.

Premierul francezJean Castex anunță o nouă perioadă de carantină

Premierul Jean Castexi-a avertizat pe oamenică dacă situația va continua să se înrăutățească, ar putea urma o nouă perioadă de izolare la nivelul întregii țări, similară cu cea din primăvară.

„Oamenii trebuie să fie foarte atențiși precauți. Dacă nu acționăm, ne-am putea treziîntr-o situație ca cea din primăvară. Ar putea însemnacarantină generală”, a averizat el, scriebfmtv.com.

Se închid barurile și restaurantele din anumite regiunidin Franța

Puse în fața unei creșteri uriașe a numărului de infectări cu COVID-19 din regiunile Marsiliași Guadeloupe, autoritățile audeclarat cele două orașezone de risc maxim și au aplicatunele restricții.

Castex a anunțat, joi, cu această ocazie, închiderea barurilor și restaurantelor din Marsilia și Guadeloupe.

„Acestea sunt locuri în care trebuie să scoateți masca. Sunt de trei ori mai multe șanse să văcontaminați în baruri. Toate studiile pe care le avem arată că restaurantele sunt locurile principalede contaminare„, a explicat el, adăugând că aceste măsuri seaplicătimp de 15 zile și că cei care au afaceri în acest domeniu vor fidespăgubiți.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID-19 în Franța

Numărul francezilorcare au murit din cauza infecțiilor cu Covid-19 a crescut cu 52, până la 31.511, iar numărul cumulat deîmbolnăviri a ajuns acum la 497.237.

Rata crescută a infecției șipresiunea exercitată asupra sistemului sanitarau determinat guvernul să anunțenoirestricții, în principal în orașele mari.