Grecia, sub praf saharian. Cum arată priveliștea de pe Acropole (VIDEO)

Grecia, sub praf saharian. Cum arată priveliștea de pe Acropole (VIDEO)
Sursa foto: captura video Youtube/ Associated Press

Peste Grecia s-a depus un strat de praf saharian care a fost purtat de vânt din deșertul Sahara. Acesta s-a pus peste Atena, iar priveliștea de pe Acropole era una îngrozitoare.

Cum arată Acropole sub praful saharian

Și România a fost traversată de praful saharian, iar miercuri dimineață, românii și-au găsit mașinile pline de praf. Imaginile din Grecia arată cerul în culoarea portocaliu care a oferit o priveliște îngrozitoare. În regiunea Kalamata, persoanele cu probleme respiratorii au întâmpinat dificultăți și specialiștii spun că, astăzi, praful saharian și va schimba traiectoria, iar cerul va fi senin, conform observatornews.

Praful saharian afectează sănătatea

Praful saharian cuprinde particule fine de praf și nisip care sunt purtate de vânt din Sahara și zonele de lângă. Masa de particule care se ridică în aer călătoresc distanțe foarte luni și ajung de multe ori chiar și pe alte continente. Praful saharian poate schimba calitatea aerului, iar efectele se vor vedea asupra sănătății omului și a mediului înconjurător.

Acest fenomen a fost observat și în regiunea din jurul Oceanului Atlantic, Europa, America de Nord și de Sud.

Dar, praful saharian poate avea și efecte pozitive, precum fertilizarea solului și formarea unor noi culori pe cer, la apus sau răsărit. Pot forma norii și pot avea impact asupra climei globale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`