În ultimul timp pentru unele femei care abia au născut există o nouă tendință, prepararea și mâncarea placentelor, întrucât acestea sunt convinse că acest lucru are efecte miraculoase asupra sănătății, informează New York Magazine.
Jennifer Hughes și-a primit placenta la 10 minute după ce a născut pe 31 martie. A avut un diametru de aproximativ de 23 de centimetri și cântărea 700 de grame. Deși, în mod normal placentele sunt considerate deșeuri medicale, sunt colectate și incinerate, unele mămici preferă să le păstreze, iar doctorii le încredințează pacientelor, atât timp cât mamele cer acest lucru.
Hughes și-a cerut placenta, iar cadrele medicale, care au ținut cont de politica spitalului, i-au dat-o fără rezerve, și i-au împachetat-o. Însă, nu aveau de unde să știe că de fapt tânăra avea de gând să o mânânce.
Potrivit sursei precizate, în unele culturi, există obiceiul de a îngropa placenta, peste care se plantează un copac.
Jennifer Meyer, o americancă, în vârstă de 28 de ani, care și-a deschis o afacere în acest “domeniu”: gătește placentele proaspetelor mămici care vor să le mănânce, susține că placentele sunt ca “pastilele”.
“Sunt ca pastilele. Provin din corpul tău, pentru corpul tău. De ce să nu încerci să le mănânci?”, a declarat Meyer, care crede că placenta ajută la atenuarea depresiei postnatale, la sporirea producției de lapte matern, la tonifierea uterină și la recâștigarea unor nutrienți pierduți pe perioada sarcinii.
Placenta lui Jennifer Hughes nu a fost preparată oricum, ci s-a ținut cont de o rețetă chinezească, prin care aceasta s-a fiert și condimentat cu ghimbir, lămâie și piper. “Mâncarea” a fost gustată și de soțul acesteia, care a spus că se asemănă la gust cu mâncarea de curcan.
Alte mame, care sunt adeptele acestui principiu, au dezvăluit că și-au preparat milkshake-uri sau cocktail-uri cu bucățele din placentă.