Incendiile devastatoare din Siberia au ucis cel puțin opt persoane, iar vântul puternic sabotează intervenția pompierilor. Au fost deschise anchete penale în mai multe regiuni (VIDEO)

Incendiile devastatoare din Siberia au ucis cel puțin opt persoane, iar vântul puternic sabotează intervenția pompierilor. Au fost deschise anchete penale în mai multe regiuni (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Cel puțin opt persoane au murit în Siberia, sâmbătă, în condițiile în care incendiile au devastat sute de imobile din diverse sate, iar vântul puternic sabotează eforturile de stingere a flăcărilor, transmite Reuters.

Incendiile devastatoare din Siberia au ucis cel puțin opt persoane. Anchete penale în mai multe regiuni

În regiunea Krasnoyarsk, aflată la 3.000 de kilometri est de Moscova, incendiile au afectat 16 așezări din districtele Kazachinskoe și Sharypovsky și au ucis cinci persoane, a precizat structura locală a Comitetului rus de investigații, care a anunțat că a deschis anchete penale pentru ucidere prin neglijență.

Ministerul local al sănătății spune că alte 17 persoane au fost rănite și că 11 dintre acestea au fost transportate la spital, relatează agenția rusă de presă TASS.

Potrivit agenției federale care se ocupă de sectorul forestier, o serie de scurtcircuite au provocat incendii la 350 de case, iar vântul puternic a exacerbat problema, a mai menționat TASS.

Serviciile de urgență din Krasnoyarsk susțin că vântul împiedică inclusiv utilizarea aeronavelor pentru combaterea incendiilor.

Autoritățile ruse au prezentat imagini care arată că cerul a fost înnegrit de fum dens și că forțele de intervenție se luptau cu flăcările în zone rurale în care se regăsesc cu precădere imobile din lemn.

Au fost raportate incendii și în regiunea Khakassia.

Anchetatorii au demarat cercetări penale și ceva mai la vest, în regiunea Kemerovo, și spun că într-o clădire rezidențială din localitatea Tyazhinsky, unde flăcările au cuprins peste 50 de case, au fost găsite trei trupuri carbonizate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina