Incendiu în apropiere de Atena: Au ars mari întinderi de pădure, iar flăcările se apropie de suburbiile capitalei Greciei

Incendiu în apropiere de Atena: Au ars mari întinderi de pădure, iar flăcările se apropie de suburbiile capitalei Greciei
Incendiu în apropiere de Atena. Sursa foto: Captura video

Un incendiu a ars mari întinderi de pădure la baza Muntelui Penteli, la nord de Atena, și s-a apropiat de suburbiile din jurul capitalei Greciei, au spus pompierii și autoritățile locale.

Autoritățile au trimis alerte prin telefoanele mobile ale locuitorilor din zona afectată, avertizându-i să „fie gata să urmeze instrucțiunile”, dar nu au emis niciun ordin de evacuare, scrie urdupoint.

„Nimeni nu este în pericol”, a declarat pentru radioul Skai un purtător de cuvânt al pompierilor, Vassilis Vathrakoyannis.

Anterior, primarul orașului Dionysos a declarat că „focul este scăpat de sub control”, în timp ce omologul său din orașul Penteli, Dimitra Kehaya, a precizat că incendiul s-a răspândit pe „câțiva kilometri”.

Televiziunea publică ERT și-a întrerupt programul pentru prezentarea în direct a incendiului, fumul ajungând în centrul Atenei, la aproximativ 30 de kilometri distanță, unde temperaturile au oscilat marți la 38 Celsius (100 Fahrenheit).

Aproximativ 74 de pompieri, susținuți de cinci elicoptere și cinci avioane echipate pentru transportul apei, se luptau pentru a stinge flăcările, dar eforturile lor au fost complicate de vânturile de 38 de kilometri pe oră.

Incendii de pădure izbucnesc în mod regulat în Grecia în lunile de vară, inclusiv în jurul Muntelui Penteli.

În iulie 2018, 102 persoane au murit atunci când un incendiu alimentat de vânturi de pe munte a trecut prin orașul de coastă Mati, în apropiere de Atena, în cel mai grav incident de acest fel.