Iranul vrea să cumpere armament de 10 miliarde de dolari din Rusia

Iranul vrea să cumpere armament de 10 miliarde de dolari din Rusia
foto: economica.net

Iranul doreşte să cumpere de la Rusia armament în valoare de 10 miliarde de dolari, momentan aflându-se în negocieri, potrivit anunţului făcut de oficialii Kremlinului.

Aceştia vor să cumpere tancuri, baterii de artilerie, avioane de vânătoare, elicoptere, dar nu este aşa de simplu fiindcă este nevoie de acordul Consiliului de Securitate ONU pentru a putea cumpăra echipamente militare din afara ţării, conform Reuters.

Oficialii din Rusia cred că această comandă va fi blocată de SUA şi că este posibil să fie amânată până în 2020, atunci când nu vor mai exista astfel de restricţii.

Cu toate acestea, Rusia a trimis deja în Iran cele mai noi componente ale sistemelor de apărare anti-aeriană S-300, fiind considerate cele mai puternice din lume. Acestea vor fi folosite, cel mai probabil, până la finalul anului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu