Israelul va începe vaccinarea cu a patra doză Pfizer. Toți cetățenii între 18 și 60 de ani sunt eligibili

Israelul va începe vaccinarea cu a patra doză Pfizer. Toți cetățenii între 18 și 60 de ani sunt eligibili
Germania va continua presiunile privind vaccinarea personalului medical. (sursa foto: Pixabay)

Israelul a extins miercuri eligibilitatea pentru o a patra doză de vaccin COVID-19, conform Reuters.

Decizia include adulții sub 60 de ani cu afecțiuni medicale, îngrijitorii lor, cât și pe oricine (peste 18 ani) cu un risc semnificativ de expunere la coronavirus.

Într-o declarație oficială, Ministerul Sănătății a aprobat măsura, care nu a îndeplinit o recomandare de marți a unui grup de experți din minister de a oferi, așa-numita, a doua injecție de rapel tuturor adulților.

În declarație nu a fost oferit niciun motiv pentru care a fost aprobată o lansare mai restrânsă a inițiativei de vaccinare cu a patra doză de Pfizer.

La începutul acestei luni, pe măsură ce varianta Omicron a măturat țara, Israelul a început să ofere doza patru de vaccin persoanelor de peste 60 de ani, cu condiția ca cel puțin cinci luni să fi trecut de când au primit doza booster.

Același termen era prevăzut și pentru cei care s-au recuperat de la infecția cu COVID-19.

Prin noua decizie, cei eligibili pentru a patra doză o pot primi dacă au trecut cel puțin patru luni de la a treia doză.

Ministerul a motivat decizia prin concluziile unui studiu de cercetare israelian. În urma acestuia s-a constatat că persoanele de peste 60 de ani care au primit o a patra doza de vaccin luna aceasta au fost de trei până la cinci ori mai protejate împotriva infecțiilor grave și de două ori mai protejate împotriva infecțiilor uzuale, comparativ cu cele vaccinate de trei ori.

Urmăriți B1TV.ro și pe