Joe Biden cere Congresului să acorde rapid mai mult sprijin militar ucrainenilor, ca aceștia să „facă de râs” armata rusă (VIDEO)

Joe Biden cere Congresului să acorde rapid mai mult sprijin militar ucrainenilor, ca aceștia să „facă de râs” armata rusă (VIDEO)
Președintele american Joe Biden a declarat că armata Ucrainei umilește de multe ori forțele rusești. Sursă foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Președintele american Joe Biden a cerut Congresului SUA să acorde mai mult ajutor militar ucrainenilor și mai rapid, ca aceștia să „facă de râs” armata rusă. Declarația a fost făcută chiar de Biden în timpul unei vizite la o unitate de producție a rachetelor Javelin, devenite simbol al rezistenței ucrainene în fața invadatorilor. Biden a mai spus că ucrainenii „umilesc armata rusă în multe ocazii”.

Biden insistă pe sprijin militar consistent pentru Ucraina

„Avem nevoie de și mai mulți bani pentru a ne asigura că SUA pot continua să trimită arme”, a declarat Joe Biden, aflat o fabrică Lockheed Martin, citat de AFP.

De asemenea, acesta a vorbit și despre ajutorul umanitar ce trebuie acordat țării-victimă.

Liderul de la Casa Albă le-a cerut congresmenilor încă 33 de miliarde de dolari pentru ajutorul către Ucraina. O sumă colosală.

„Cer Congresului să aprobe rapid această finanțare”, a spus el.

Biden: Ucrainenii umilesc armata rusă

Adresându-se angajaților fabricii Lockheed Martin, președintele american le-a spus că trebuie să fie mândri de munca lor: „Aceste arme făcute de voi se află în mâinile unor eroi ucraineni și ele chiar fac diferența. E un lucru de care puteți și ar trebui să fiți mândri în fiecare zi”.

„Îi ajutați așa pe ucraineni să se apere singuri și, ca să spunem lucrurilor pe nume, ei umilesc armata rusă de multe ori”, a continuat Biden.

SUA au trimis până acum Ucrainei 5.000 de rachete Javelin, iar alte țări încă 500. Însă acum americanii se confruntă cu problema de a aproviziona rapid și masiv Ucraina cu arme, fără a-și afecta propriul arsenal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:22 - „Bă, nu mai da în el, mă!”. Adolescent din Timiș, bătut de părinţii unui alt copil
09:13 - Peste 149 de polițiști au fost răniți și 172 de persoane au fost arestate în timpul protestelor împotriva reformei pensiilor din Franța
09:05 - Poliția Locală Brașov cere schimbarea legii în cazul oamenilor fără adăpost. Vrea ca aceștia să poată fi duși în centrele de zi: „95% refuză să se deplaseze și să primească serviciile”
09:02 - Rodica Popescu Bitănescu a dezvăluit drama care i-a marcat copilăria: „Am ajuns piele și os. Foamea m-a înnebunit. Am crescut cu atac de panică”
08:57 - Armata SUA a lansat lovituri aeriene în Siria, după ce un atac cu dronă iraniană a ucis mai mulți soldați americani
08:51 - Continuă disputa între China și SUA din cauza unui distrugător de rachete american aflat în Marea Chinei de Sud
08:48 - Vica Blochina și Bianca Drăgușanu, la cuțite: „Ai înțeles total greșit! Puteai să mă suni, să mă întrebi”
08:41 - Marcel Boloș: „Rotativa guvernamentală ar trebui amânată după depunerea cererii de plată numărul 3 din PNRR” / Despre implementarea reformelor: „Flexibilitatea Comisiei Europene tinde spre zero”
08:36 - Trei mașini s-au făcut scrum într-o parcare din Vâlcea. Momentul în care piromanul a dat foc surprins pe camerele stradale (VIDEO)
08:25 - Situație neașteptată pentru Mihai Bobonete într-o benzinărie / O angajată l-a confundat cu un alt artist și l-a luat la rost: „E păcat de tatăl dumneavoastră, că se răsucește în mormânt”