John Kirby: „Rusia este slăbită militar. Vrem să nu-și mai poată amenința vecinii în viitor”

John Kirby: „Rusia este slăbită militar. Vrem să nu-și mai poată amenința vecinii în viitor”
Pentagon: „Nu avem nicio dovadă cu privire la utilizarea laserelor, cel puţin arme cu lasere, în Ucraina”. Sursă foto: Hepta - DPA Images / Lisa Ferdinando

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a declarat că Rusia este „slăbită militar” și se izolează în continuare, după declanșarea războiului în Ucraina. Afirmațiile au fost făcute înaintea unei întâlniri a aliaților NATO și a partenerilor lor.

Totodată, acesta a discutat și despre pierderile suferite de Rusia. Ministerul Apărării de la Kiev a publicat un bilanț care arată că aproximativ  21.900 de militari ruși ar fi fost uciși, răniți sau capturați de la debutul războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

„Rusia este slăbită militar”

John Kirby a susținut că Rusia a devenit un stat slab, cu o economie „devastată”.

„Rusia este slăbită militar. Este un stat mai slab acum și se izolează în continuare”, a declarat John Kirby pentru CNN, potrivit Digi24.

„Vrem ca Rusia să nu-și mai poată amenința vecinii în viitor”, a mai adăugat el.

„Economia ei este devastată. Militar, este epuizată în multe direcții, nu de tot, dar în mod cert a suferit pierderi de trupe și pierderi materiale în timpul invadării Ucrainei”, potrivit lui John Kirby.

Ce pierderi ar fi suferit Armata Rusiei în două luni de război

La două luni de la declanșarea războiului în Ucraina, Rusia a înregistrat pierderi semnificative. Un bilanț publicat de Armata Ucraineană arată următoarele:

  • 21.900 de soldați
  • 884 tancuri
  • 2.258 de vehicule blindate de luptă
  • 411 sisteme ale artileriei
  • 149 de sisteme de lansare multiplă de rachete de artilerie MLRS
  • 181 de avioane
  • 154 de elicoptere
  • 8 vase/bărci/nave
  • 1.566 de vehicule
  • 201 drone
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:59 - Noi probleme pentru Grupul Nordis: Un investitor care a cumpărat 69 de apartamente a reziliat contractele și a obținut executarea silită / Nordis: Există un calendar de plată
17:54 - Alertă cu bombă la Piața Unirii, în zona fântânilor. Traficul este blocat
17:39 - Serghei Lavrov roagă „prietenii africani” să ceară Occidentului anularea sancțiunilor impuse Rusiei
17:31 - Nicolae Ciucă, bilanț la 6 luni de guvernare: Avem cea mai mare creștere economică din UE / Am oferit românilor măsuri ce fac posibilă continuarea investițiilor și protejarea celor vulnerabili (VIDEO)
17:10 - Ambasadorul României în SUA, despre atacul din Texas:„Lumea e îngrozită de ce s-a întâmplat” /Membri ai comunității de români dețin arme
17:09 - Nicolae Ciucă, îndemn pentru aleșii locali liberali: Trebuie să fim aproape de oameni și să răspundem preocupărilor lor. PNL are soluții și își revigorează viața de partid (VIDEO)
16:47 - Nicolae Ciucă: Administrațiile liberale sunt un model în Europa Centrală și de Est / Avem la dispoziție 90 de miliarde, bani europeni. E nevoie de descentralizare și eficiență (VIDEO)
16:44 - Fostul director de Formula 1, Bernie Ecclestone, arestat pentru că deținea o armă în timpul îmbarcării unui zbor spre Elveția
16:32 - Nicolae Ciucă: Succesele din administrație s-au convertit în încredere în politicienii liberali. Faptul că PNL e zi la guvernare se datorează și realizărilor aleșilor locali ai partidului (VIDEO)
16:22 - Parchetul European anchetează modul în care au fost cheltuiți banii din proiectul ITI Delta Dunării. Percheziții în 15 locații. Prejudiciul calculat de procurori