REVOLTĂTOR! O navă cu migranţi se află pe mare de două săptămâni, după ce 4 ţări au refuzat primirea lor. În scurt timp vor rămâne FĂRĂ MÂNCARE…

REVOLTĂTOR! O navă cu migranţi se află pe mare de două săptămâni, după ce 4 ţări au refuzat primirea lor. În scurt timp vor rămâne FĂRĂ MÂNCARE...

Refugiaţii par să nu mai fie doriţi nicăieri.
O navă cu 40 de migranţi la bord, printre care şi două femei însărcinate, pluteşte pe mare de două săptămâni, după ce autorităţile din patru ţări au refuzat să o primească.

Nava de aprovizionare Sarost 5 se află momentan la trei kilometri de oraşul Zarzis, aflat în sud-estul Tunisiei, a transmis căpitanul secund al vasului.
Vasul nu a primit permisiunea să acosteze în niciunul dintre porturile Maltei, Franţei, Italiei sau Tunisiei, fiind prinsîn problema diplomatică de gestionare a migranţilor salvaţi din Marea Mediterană, scrie Mediafax, citând CNN.

„Situaţia migranţilor de pe navă se înrăutăţeşte pe zi ce trece”, a declarat căpitanul. Aceştia mai au mâncare pentru aproximativ trei sau patru zile.
Reprezentanţii Crucii Roşii au vizitat miercuri nava cu migranţi şi au descris situaţia ca fiind o „criză de sănătate”.

Cei 40 de migranţi au fost preluaţi de către nava Sarost 5 în data de 13 iulie, de pe o ambarcaţiune de lemn din Marea Mediterană. Aceştia au plecat din Libia şi doreau să ajungă într-o ţară a Uniunii Europene.

Până acum, nicio ţară nu a anunţat că va primi nava.

Urmăriți B1TV.ro și pe