New York: Papa Francisc a oficiat o slujbă în memoria victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001

New York: Papa Francisc a oficiat o slujbă în memoria victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001
Foto: longisland.news12.com

Papa Francisc a oficiat, vineri, o slujbă specială la Memorialul 11 Septembrie din oraşul american New York, după discursul în Adunarea Generală ONU, informează The Guardian.

Suvernul Pontif a ajuns în premieră în zona Ground Zero, unde se aflau Turnurile WTC prăbuşite în atentatele din 11 septembrie 2001.

Papa Francisc a oficiat o slujbă interreligioasă în Muzeul Memorial 11 Septembrie, la ceremonia comemorativă fiind prezente rude ale victimelor, precum și oficiali locali din New York şi reprezentanţi ai mozaismului şi mahomedanismului.

Aproximativ 3.000 de oameni au murit în atentatele din 11 septembrie 2001, atribuite reţelei teroriste Al-Qaida.

Ultima oră
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)
13:59 - Alegeri în PNL. Ludovic Orban: „Indiferent de câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt”
13:21 - Datele COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: 153 de noi infectări, 5 decese. Cele mai multe noi cazuri, în București și Ilfov
12:49 - Ludovic Orban, surprins de candidatura lui Florin Cîțu: „Nu m-am așteptat, după toate discuțiile pe care le-am avut cu el”
12:25 - Boris Johnson, criticat de zeci de parlamentari. Acuzații dure pentru guvern, după anunțul introducerii pașaportului de vaccinare