O nouă dovadă că există extratereștrii? Misterul obiectului spațial care împrăștia frecvențe înspre Pământ o dată la 18 minute

O nouă dovadă că există extratereștrii? Misterul obiectului spațial care împrăștia frecvențe înspre Pământ o dată la 18 minute
Misterul obiectului spațial care împrăștia frecvențe înspre Pământ o dată la 18 minute (sursa foto: Pixabay)

În timp ce cartografiau undele radio în univers, astronomii au obsevat un obiect ceresc care eliberează explozii gigantice de energie – și nu seamănă cu nimic din ce au mai văzut până acum, conform CNN.

Obiectul spațial care se învârtea, observat în martie 2018, emitea radiații de trei ori pe oră. În acele momente, a devenit cea mai strălucitoare sursă de unde radio vizibilă de pe Pământ, acționând ca un far ceresc.

Astronomii cred că ar putea fi o rămășiță a unei stele prăbușite, fie o stea cu neutroni, fie o stea albă moartă, cu un câmp magnetic puternic.

Un studiu despre descoperire a fost publicat miercuri în revista Nature

„Acest obiect a apărut și a dispărut în câteva ore în timpul observațiilor noastre”, a declarat autorul principal al studiului, Natasha Hurley-Walker, astrofizician al Universității Curtin și al Centrului Internațional de Cercetare Radioastronomie, într-un comunicat.


„A fost complet neașteptat. Este o descoperire înfricoșătoare pentru un astronom, deoarece nu am mai întâlnit așa ceva pe cer. Și este într-adevăr destul de aproape de noi — la aproximativ 4.000 de ani lumină distanță. Este în curtea noastră galactică.”

Luminozitatea neobișnuită i-a făcut pe cercetători să creadă că privesc un obiect cu un câmp magnetic extrem de puternic

Descoperirea a fost făcută de un student

Studentul la doctorat de la Universitatea Curtin, Tyrone O’Doherty, a făcut descoperirea neobișnuită.

„Este incitant că sursa pe care am identificat-o s-a dovedit a fi un obiect atât de ciudat”, a spus O’Doherty într-un comunicat. „Câmpul vizual larg al telescopului și sensibilitatea extremă sunt perfecte pentru supravegherea întregului cer și detectarea celor mai neobișnuite fenomene.”

Cercetătorii vor continua să monitorizeze obiectul pentru a vedea dacă va emite semnale din nou și, între timp, caută dovezi ale altor obiecte similare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:16 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație. Eu sunt optimist”
10:48 - Rusia a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, însă compania publică finlandeză anunță că își va continua activitatea „în mod normal”
10:38 - Trafic intens către litoral și Valea Prahovei. S-au format coloane de mașini pe Autostrada Soarelui
10:12 - Mario Fresh a povestit cum a fost la prima întâlnire cu părinții Alexiei Eram: „Mai emoționat eram când am făcut cunoștință cu tatăl”
09:52 - Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent. Timpurile festive sunt aproape”
09:33 - OMS: 80 de cazuri de variola maimuței confirmate în 11 țări și 50 de suspiciuni. Experții avertizează asupra riscului de răspândire a virusului