Olaf Scholz, despre întreruperea importurilor de energie din Rusia: „Va arunca toată Europa într-o recesiune”

Olaf Scholz, despre întreruperea importurilor de energie din Rusia: „Va arunca toată Europa într-o recesiune”
Olaf Scholz nu plănuiește să meargă Ucraina, după refuzul Kievului de a-l primi în vizită pe Steinmeier: „Acest lucru mă oprește”. Facebook/ Olaf Scholz.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat, miercuri, că întreruperea bruscă a dependenței de gazul, petrolul și cărbunele din Rusia ar însemna intrarea Europei într-o „ recesiune”. Acesta a avertizat cu privire la industriile care vor ajunge „pe marginea prăpastiei”.

În mai multe rânduri, cancelarul German a atras atenția asupra faptului că sancțiunile împotriva Rusiei au reprercusiuni și asupra economiei germane și susține că acestea nu trebuie să lovească în țările europene „mai tare decât în regimul de la Kremlin”, potrivit Politico.

Scholz avertizează cu privire la o posibilă recesiune

Olaf Scholz a declarat că, într-un discurs în Bundestag, că Germania va reduce dependența de gaz rusesc într-un timp rezonabil, pentru a nu risca prăbușirea unor sectoare.

„Vom încheia această dependență de gazul, petrolul și cărbunele rusesc cât de repede putem, dar să facem acest lucru de pe o zi pe alta ar însemna să ne aruncăm țara, dar și toată Europa, într-o recesiune”, a spus cancelarul Germaniei.

În legătură cu modul în care întreruperea bruscă a dependenței de gazele rusești ar afecta Germania, acesta a adăugat că „sute de mii de locuri de muncă vor fi în pericol, iar industrii întregi vor ajunge la marginea prăpastiei” și că sancțiunile se resimt nu doar la benzinării, ci și în cazul unor cetățenilor.

Sancțiunile impuse Rusiei se întorc împotriva Europei

Scholz și regele Abdullah au condamnat războiul din Ucraina și au cerut președintelui rus Vladimir Putin „să oprească imediat toate operațiunile de luptă și să-și retragă trupele de invazie”.

„Trebuie să înțelegem foarte bine că acest război din Ucraina aduce și provocări pentru noi în ceea ce privește consecințele economice ale sancțiunilor”, a spus Scholz, marți, la Berlin.

Unele țări își exprimă îngrijorarea cu privire la securitatea alimentară din cauza lipsurilor de livrare din Rusia și Ucraina, a spus Scholz.

Urmăriți B1TV.ro și pe