Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse: Antihristul va controla lumea prin intermediul telefoanelor inteligente şi internetului

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse: Antihristul va controla lumea prin intermediul telefoanelor inteligente şi internetului
Foto: Euromaidan Press

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, susține că dependența oamenilor de tehnologie și telefoanele inteligente ar putea duce la venirea Antihristului. Mesajul a fost transmis cu ocazia celebrării Crăciunului pe stil vechi.

”Toate lucrurile conectate la internet reprezintă un pericol pentru credincioşi. Antihristul este persoana care va fi în fruntea web-ului mondial, controlând întreaga omenire. De fiecare dată când utilizaţi gadgetul, indiferent dacă vă place sau nu, dacă vă activaţi locaţia sau nu, cineva poate afla exact unde vă aflaţi, exact ceea ce vă interesează şi de ce vă este frică”, a declarat Kirill, potrivit AP.

Kirill a insistat că Biserica pe care o conduce nu e împotriva progresului tehnologic, ci împotriva sistemului ”care vizează controlul identităţii unei persoane”.

„Dacă nu astăzi, mâine vor apărea metode şi tehnologii care vor oferi nu doar acces la toate informaţiile, ci vor permite şi folosirea acestor informaţii în scopuri oneroase. Vă imaginaţi ce putere va fi concentrată în mâinile celor care dobândesc cunoştinţe despre ceea ce se întâmplă în lume? Un astfel de control dintr-un singur loc prefigurează venirea Antihristului”, a continuat Patriarhul Kirill.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe