Poftiţi, luaţi! Ancheta procurorului Robert Muller, UMILITĂ de hackerii lui Putin! Mii de documente secrete au ajuns pe Twitter

Poftiţi, luaţi! Ancheta procurorului Robert Muller, UMILITĂ de hackerii lui Putin! Mii de documente secrete au ajuns pe Twitter

O nouă lovitură a hackerilor lui Putin pentru procurorii americani. Probe din ancheta condusă de procurorul special Robert Muller au fost obținute de ruși și dezvăluite publicului pe Twitter. Manevra a fost menită să compromită investigația care vizează amestecul Kremlinului în alegerile din SUA, au arătat miercuri procurorii, citaţi de Guardian.

Astfel, peste 1.000 de fișiere care au fost trimise, în mod confidențial, către procurorii care se ocupau de punerea sub acuzare a hakerilor ruși au fost ulterior încărcate într-un site de distribuire de documente și publicate pe una dintre cele mai populare reţele de socializare din SUA.

Avem acces la baza de date a procurorului special Mueller. (…) Poți să vezi acum toate dosarele pe care Muller le are despre IRA și înțelegerea cu Rusia. Lectură plăcută”, au scris hackerii pe Twitter.

Postarea a fost publicată în octombrie, anul trecut, de pe contul @HackingRedstone, potrivit documentelor prezentate de echipa lui Muller în instanță. De asemenea, date obținute din scurgerile de informații au fost oferite unui reporter prin intermediul unui mesaj. Între timp, contul respectiv a fost șters de pe Twitter.

Dosarul depus miercuri în instanţă de către Muller arată că numele și structura fișierelor conținând scurgerile de informații sunt similare cu cele distribuite în interiorul echipei lui Muller, având caracter confidențial, consemnează Hotnews.

Potrivit procurorilor, site-ul pe care au fost distribuite documentele confidențiale a confirmat pentru FBI că materialele au fost postate de pe un cont cu IP de Rusia.

Procurorul a dezvăluit aceste fapte în cadrul anchetei asupra firmei Concord Management and Consulting, o companie din Rusia acuzată că a finanțat operațiunile de scurgere de informații întreprinse de celebra Internet Research Agency (IRA).

Ancheta lui Muller este aproape finalizată, urmând a asista în scurt timp la concluziile finale.

În iulie 2018, Departamentul american al Justiţiei a inculpat 12 agenţi ai serviciilor de informaţii ruse suspectaţi de atacuri cibernetice comise în timpul alegerilor pretidenţiale din 2016.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`