Prima Doamnă din Peru, anchetată pentru spălare de bani

Prima Doamnă din Peru, anchetată pentru spălare de bani
Foto: redaccion.lamula.pe

Justiția peruană a anunțat vineri deschiderea unei anchete pentru spălare de bani împotriva Primei Doamne, Nadine Heredia, șefă a partidului aflat la putere, scrie AFP.

Săptămâna trecută, parlamentul peruan, controlat de opoziție, a recomandat deschiderea acestei anchete, bazându-se pe raportul unei comisii parlamentare.

Comisia a cercetat presupuse fapte de corupție implicându-l pe omul de afaceri Martin Belaunde Lossio, colaborator apropiat al președintelui Ollanta Humala între 2006 și 2011, înainte de alegerea acestuia.

Raportul a pus sub semnul întrebării rolul jucat de Nadine Heredia, din cauza bănuielilor legate de originea fondurilor pe care le-a primit când omul de afaceri a angajat-o în postul de consilieră, înainte ca Ollanta Humala să ajungă la putere în 2011.

Procedura se înscrie în cadrul unei anchete mai vaste cu privire la originea fondurilor care au finanțat campania soțului său, președintele Ollanta Humala.

Ultima oră
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele
15:59 - Noi detalii despre cazul tânărului aflat pe trotineta electrică, spulberat după o șicanare în trafic cu un motociclist. Procurorii au explicat cum s-au desfășurat faptele
15:34 - Florin Cîțu, atac la Cătălin Drulă: „La ministerul Transporturilor ar fi trebuit să iau bani, nu să dau, dacă e după execuția bugetară”