Proteste în Italia după ce o companie a cerut poze intime aplicantelor pentru un post de recepționistă

Proteste în Italia după ce o companie a cerut poze intime aplicantelor pentru un post de recepționistă
Proteste în Italia după ce o companie a cerut poze intime aplicantelor pentru un post de recepționistă (sursa foto- Pixabay)

Indignare în Italia, după ce o companie a scris în anunțul de angajare pentru rolul de recepționistă că insistă ca solicitantantele să aibă sub 30 de ani și să ofere o fotografie în costum de baie.

Ministerul Muncii din Italia a deschis o investigație după ce o companie care căuta o recepționistă cu vârsta sub 30 de ani le-a cerut candidaților de angajare să includă o fotografie în costum de baie, alături de documente care dovedesc acreditările lor.

Anunțul, postat pe mai multe site-uri specializate, de către o firmă de pază din Napoli, prevedea printre cerințe ca genul aplicanților să fie feminin, vârsta nu mai mare de 30 de ani, să vorbească fluent engleza și să aibă propria mașină.

O altă cerință a angajatorului a fost și: „un caracter însorit, cu un aspect atractiv”.

„Vă rugăm să trimiteți o fotografie completă într-un costum de baie sau similar”, a continuat să solicite reclama pentru jobul de 500 de euro pe lună.

Cerința incriminatoare a fost ulterior eliminată și anunțul a fost republicat, dar nu înainte ca o captură de ecran să fie distribuită pe scară largă pe rețelele sociale, stârnind indignare.

„Vor o fotografie în costum de baie? Ce reclamă absurdă”, a spus Chiara Marciani, consilierul Muncii din Napoli.

Este scandalos și din mai multe motive – începând cu căutarea unei femei sub 30 de ani și un salariu care este absurd de inadecvat pentru angajamentul și sarcinile pe care le cere jobul”, a continuat Marciani.

Compania, care are sediul în cartierul de afaceri din Napoli, a declarat presei italiene că cererea pentru o fotografie în costum de baie a fost „nepotrivită” și rezultatul unei „simple distrageri a atenției” a „muncitorului neexperimentat” care a realizat anunțul  și care nu știa politica privind egalitatea de gen a companiei.

Ministrul Muncii, Andrea Orlando, le-a cerut inspectorilor să investigheze cauza mai departe.

Urmăriți B1TV.ro și pe