CORONAVIRUS | Beijingul închide toate şcolile din oraş, pe măsură ce temerile unui al doilea val de infecții cresc

CORONAVIRUS | Beijingul închide toate şcolile din oraş, pe măsură ce temerile unui al doilea val de infecții cresc

Beijingul, capitala Chinei, a intrat în „stare de război” și va închide de miercuri toate școlile pe măsură ce frica cu privire la un al doilea val de coronavirus crește, după ce mai multe persoane au fost testate pozitiv pentru Covid-19.

Școlile din Beijing, închise în încercarea de a preveni răspândirea SARS-CoV-2

Toate clasele din campus pentru toți studenții de liceu, gimnazial, liceal se vor închide în încercarea de a opri răspândirea virusului.

Noul focar a fost localizat în piața Xinfadi, unde sunt mii de tone de legume, fructe și carne.

Totul se întâmplă în momentul în care autoritățile se luptă cu cea mai mare explozie a cazurilor de coronavirus din februarie după ce au fost 27 de noi cazuri de Covid-19 care au dus bilanțul actualului focar din capitală la 106 de joi până acum, scrie standard.co.uk.

Beijingul își asumă eforturile la nivel de district, cartierele instituind puncte de control de securitate 24 de ore din 24, închizând școlile și interzicând petrecerile de nuntă.

Unele părți din Beijing, inclusiv cartierele în stil vechi ale orașului, au fost îngrădite cu câteva puncte de intrare unice.

„Cartierul meu are patru sau cinci căi de intrare, iar când au venit controalele, doar intrarea sudică era deschisă, iar acum trebuie să ne arătăm cărțile de intrare și să ne luăm temperaturile”, a spus un bărbat care locuiește în nord-estul Beijingului, adăugând: „Este un cartier mare, cu mulți angajați, așa că este extrem de incomod pentru multă lume”.

Unii oameni cer restricții mai aspre împotriva coronavirusului

În Huaxiang, singurul cartier cu risc ridicat, unii rezidenți au cerut oficialilor să impună protocoale mai stricte de urmărire a contactelor.

Locuitorii au spus că oficialii s-au bazat pe oameni pentru a se identifica ca fiind vizitatori ai centrului comercial Xinfadi, care este la 9 km distanță.

„Cum poți spera ca oamenii să fie suficient de sinceri să-și raporteze în mod voluntar legăturile cu Xinfadi?”, a spus un bărbat care locuiește în Huaxiang .

„Întrucât suntem într-o stare „ de război ”, autoritățile locale ar trebui să testeze pe toată lumea”, a adăugat acesta

Beijing a desemnat 27 de cartiere ca zone cu risc mediu, impunându-le să supună persoanelor care intră la verificări de temperatură și înregistrare.

Așa-numitele grupuri de risc ridicat de la Beijing, inclusiv persoane care sunt contacte apropiate ale cazurilor confirmate, nu au voie să părăsească orașul, a informat presa de stat, citând oficiali municipali.

Autoritățile au impus restricții împotriva SARS-CoV-2 în mijloacele de transport în comun

Toate serviciile de taxi și de transport cu mașina au fost suspendate și au fost oprite anumite trasee de autobuz pe distanțe lungi între Beijing și provinciile Hebei și Shandong din apropiere.

Cel puțin trei servicii de autobuz de transfer către Aeroportul Capital din Beijing, un important centru de tranzit regional, au fost suspendate. Cu toate acestea, autostrăzile din capitală au rămas deschise.

Îngrijorate de riscurile de contagiune, multe provincii au impus cerințe de carantină vizitatorilor din Beijing. În ultimele trei zile, Hebei, Liaoning și Sichuan au semnalat noi cazuri legate de centrul angro din Beijing.

Marți, Shanghai a început să solicite călătorilor din zone COVID-19 cu risc mediu-mare din China să fie carantinați timp de 14 zile.