Șeful OMS a fost cenzurat în China după ce a criticat strategia Zero COVID a regimului de la Beijing

Șeful OMS a fost cenzurat în China după ce a criticat strategia Zero COVID a regimului de la Beijing
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Foto: Hepta.ro / Bestimage / Bony / Pool / Bestimage

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) este cenzurat pe internetul Chinei după ce a pus sub semnul întrebării sustenabilitatea politicii zero-Covid a țării.

Șeful OMS, cenzurat în China

Cenzura de pe Weibo și WeChat, cele mai mari două platforme de socializare din China, vizează comentariile directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care exprimau dezacordul rar cu politicile Beijingului, scrie cnn.

„Când vorbim despre strategia zero-Covid, nu credem că este sustenabilă, având în vedere comportamentul virusului acum și ceea ce anticipăm în viitor”, a spus Tedros într-o conferință de presă marți, invocând transmisibilitatea crescută a Omicron. .

„Am discutat această problemă cu experții chinezi și am indicat că abordarea nu va fi sustenabilă… Cred că o schimbare va fi foarte importantă”, a spus el.

Criticile lui Tedros, care a fost acuzat că este prea aproape de China la începutul pandemiei, au venit la doar câteva zile după ce liderul chinez Xi Jinping a promis că va dubla politica și „luptă cu hotărâre” împotriva tuturor criticilor.

Contul de presă oficial al Națiunilor Unite de pe Twitter-like Weibo din China a postat comentariile lui Tedro miercuri dimineață, atrăgând un val de comentarii sarcastice din partea utilizatorilor chinezi.

„Luptă cu hotărâre împotriva oricăror cuvinte și acte care denaturează, pun la îndoială sau neagă politicile țării noastre de prevenire și control al epidemiei! Jos Organizația Mondială a Sănătății!” a spus un răspuns de top.

„Contul verificat al ONU ar trebui blocat de data aceasta?” a spus altul.

Cu a dispărut discursul șefului OMS de pe rețelele de socializare

Până la mijlocul dimineții, postarea nu mai era vizibilă pe Weibo „din cauza setării de confidențialitate a autorului”. Nu este clar în ce circumstanțe a fost schimbată setarea.

Un hashtag Weibo al numelui lui Tedros a fost, de asemenea, cenzurat, cu imagini cu chipul lui fiind eliminate de pe platformă, deși postările care conțin numele lui sunt încă vizibile.

Pe WeChat, un articol din contul oficial al ONU care includea comentariile lui Tedros a fost „interzis de la partajare din cauza unei încălcări a legilor și reglementărilor relevante” începând de miercuri dimineață. Clipurile video ale discursului lui Tedros au fost, de asemenea, eliminate de pe platformă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina