Șeful Wagner recunoaște forța defensivei ucrainene din Bahmut. Evgheni Prigojin: Există o fortăreață în fiecare casă. Câteodată durează săptămâni să capturăm una

Șeful Wagner recunoaște forța defensivei ucrainene din Bahmut. Evgheni Prigojin: Există o fortăreață în fiecare casă. Câteodată durează săptămâni să capturăm una
Foto simbol: Hepta.ro / Zuma Press / Victor Berzkin

Trupele ruse care atacă orașul ucrainean Bahmut sunt blocate de o rezistență ucraineană tenace și de o rețea extinsă de fortificații defensive, a declarat șeful companiei rusești de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, marți, potrivit The Moscow Times.

Evgheni Prigojin (Grupul Wagner): Există o fortăreață în fiecare casă din Bahmut

Există o „fortăreață în fiecare casă” din Bahmut, susține Evgheni Prigojin într-un interviu pentru agenția rusă de stat RIA Novosti.

„Băieții se luptă pentru fiecare casă, câteodată mai mult de o zi. Câteodată durează săptămâni să captureze o casă”, spune șeful grupului Wagner, care a sugerat că locuințele sunt capturate pe rând: „Iau o casă, iau alta”.

Soldații Wagner, printre care și deținuți recrutați din închisorile Rusiei, au condus asaltul rusesc asupra Bahmut, un asalt care s-a întins pe aproape opt luni și s-a intensificat la începutul iernii, în condițiile în care, aparent, comandanții militari ruși ar fi fost supuși presiunii pentru a obține o victorie pe câmpul de luptă.

Tentativa Rusiei de a captura Bahmut, un oraș cu o semnificație strategică redusă, a fost pusă sub semnul întrebării de mai mulți experți militari, care pun la îndoială efortul uriaș al Moscovei la nivel de resurse angrenate.

Bahmutul a fost grav afectat de lupte dure și se crede că au rămas în oraș mai puțin de 10.000 de civili din populația de 70.000 de oameni de dinaintea războiului.

Prigojin a oferit puține asigurări în ceea ce privește capturarea orașului.

„Au luat o casă în această dimineață și au spart apărarea. Dar în spatele fiecărei case sunt noi linii defensive – și nu doar una”, a mai spus el pentru RIA Novosti.

„Și câte astfel de linii defensive există în Artemovsk (Bahmut)? Dacă am spune 500, probabil că n-am greși. La fiecare 10 metri există o linie defensivă”, susține șeful grupului Wagner.

Urmăriți B1TV.ro și pe