Separatiștii din Donețk au acuzat alți doi cetățeni britanici că sunt „mercenari”. Aceștia luptau alături de ucraineni

Separatiștii din Donețk au acuzat alți doi cetățeni britanici că sunt „mercenari”. Aceștia luptau alături de ucraineni
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Britanicii Dylan Healy și Andrew Hill au fost acuzați de „activități mercenare” de către investigatorii pro-ruşi din autoproclamata Republică Populară Doneţk.

Anterior, un tribunal din regiunea separatistă Donețk, controlată de pro-ruși, a condamnat la moarte doi cetățeni britanici și un cetățean marocan, capturați în timp ce luptau în armata ucraineană la Mariupol, potrivit CNN.

Doi cetățeni britanici, acuzați că sunt „mercenari”

„O investigaţie este în desfăşurare faţă de mercenarii britanici Dylan Healy şi Andrew Hill. Ei sunt acuzaţi în baza aceloraşi articole ca şi cei trei mercenari condamnaţi anterior. O investigaţie este în desfăşurare şi au fost formulate acuzaţiile”, a informat Agenţia de Presă Doneţk, citând un oficial din auto-intitulata republică.

Agenția de știri de stat RIA Novosti a distribuit imagini cu cei doi cetățeni britanici și cătețeanul marocan pledând „vinovați” pentru acuzațiile care le-au fost aduse, care includ și terorism, comiterea unei infracțiuni în cadrul unui grup infracțional și preluarea forțată a puterii.

Oficialii pro-ruși au susținut că acțiunile bărbaților au „dus la moartea și rănirea civililor, precum și la deteriorarea infrastructurii civile și sociale”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că Federaţia Rusă nu se mai conformează instrucţiunilor CEDO şi a sugerat Curţii să ia contact direct cu auto-intitulata republică Doneţk pentru a discuta acest lucru.

Urmăriți B1TV.ro și pe