Un val de fum rezultat în urma incendiilor de vegetație din SUA, a ajuns în Europa. Cerul s-a făcut portocaliu

Un val de fum rezultat în urma incendiilor de vegetație din SUA, a ajuns în Europa. Cerul s-a făcut portocaliu
Sursa Foto Twitter

Cerul Europei a devenit portocaliu din cauza degajărilor masive de fum rezultate în urma incendiilor de vegetațiedin California. Particulelepoluante au traversat oceanulla sfârșitul săptămânii trecute, în timp ce un alt val de fumse află acum deasupra Oceanului Atlantic, și se îndreaptăspre Europa.

Efectele acestui val de poluare au putut fi observate recent înFranţa, Marea Britanie, Olanda şi în Germania, unde cerul a căpătat o nuanță de portocaliu. În aceste condiții, oamenii sunt sfătuiţi să petreacă mai puțin timp înaer liber, în special cei care sunt în categorii de risc.

Cerul portocaliu a devenit o normalitate în California

Locuitorii din California s-au obișnuit deja cu cerul de culoare roșiatică și căderile de cenușă în orașe, de când incendiile nu mai contenesc.

36 de oameni au murit pe continetul american, doar în ultima luna,în urma incendiilor care au cuprins aproximativ un milion de hectare de vegetaţie de peCoasta de Vest a Statelor Unite.Pagubelesunt estimate la aproximativ 150 de miliarde de dolari.

Sute de mii de păsări moarte din cauza incendiilormasive și a poluării

Sute de mii de păsări au murit în New Mexico, cea mai probabilă cauză fiind incendiilede pe coasta de vest a SUA. Incidentul s-a repetat şi în Colorado, Texas şi Mexic, Arizona şi Nebraska.

Rândunelele, parulele, păsările albastre, vrăbiile, mierlele şi altele, au fost de atunci găsite moarte, potrivit preseilocale. Căldura extremă şi seceta sunt, de asemenea, factori posibili care au condus la moartea acestora.

Ultima oră
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)