Ungaria prelungește starea de urgență până în februarie 2021. Restricțiile care rămân în vigoare

Ungaria prelungește starea de urgență până în februarie 2021. Restricțiile care rămân în vigoare
foto: Pixabay

Autoritățile ungare au starea de urgenţă până pe 8 februarie 2021, într-un efort de a opri răspândirea noului coronavirus. Restricțiile, introduse la începutul lunii noiembrie,urmau să fie ridicate pe11 decembrie, decretul guvernamental adoptat marţi noapte permite prelungirea lor.

Restricțiile care rămân în vigoare până 2021

Odată cu prelungirea stării de urgență se vor prelungi si restricțiile pentru cetățeni. Iată care sunt măsurile:

  • restricționarea circulațieiîntre orele 20:00 şi 05:00
  • interdicţie privind adunările
  • prelungirea susținerii cursurilor online pentru licee şi universităţi
  • purtarea măștii de protecție în spațiile publice

Datele adunate în ultimeleșapte zile de Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) arată că, până miercuri, Ungaria este țara cu cea de-a patra cea mai mare rată de deces Covid-19 din blocul comunitar, după Cehia, Belgiei și Bulgariei, potriviturdupoint.com.

Peste 4.200 de pacienți au fost infectați cu noul coronavirus, miercuri, la o polpulație de 9,8 milioane de oameni. 7.499 de pacienți sunt internați în spital din cauza virozei, iar 581 au nevoie de ventilație mecanică.

În total, 3.380 de persoane au murit din cauza COVID-19 de la izbucnirea pandemiei în Ungaria, conform statisticilor oficiale.

Vaccinul rusesc,testat în Ungaria

Ungaria și-a anunțat vineriintenția de a testavaccinul Sputnik V într-o săptămână și jumătate. Astfel, Ungaria devine primul stat membru al Uniunii Europene care își anunță intenția de a obține vaccinul anti-Covid fabricat în Rusia, informează Financial Times

Sputnik V nu se numără printre vaccinurile aprobate de UE, care a încheiat acorduri cu câteva companii farmaceutice, printre care şi Pfizer-BioNTech, pentru achiziţionarea a mai mult de 1 miliard de doze.

Ministrul de externe Peter Szijjarto, aflat în carantină după ce s-a infectat cu coronavirus, a anunțat că primele doze vor ajunge în Ungaria în termen de o săptămână şi jumătate, pentru teste de laborator şi că studiile clinice vor începe în decembrie.

Discuţiile despre achiziţionarea vaccinului rusesc reprezintă ultimul semn al apropierii Ungariei de Rusia, ţara vecină fiind criticată în ultima perioadă de către statele occidentale pentru că nu susţine o relaţie mai apropiată cu NATO şi pentru că şi-a majorat dependenţa energetică de Rusia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`