Apple va transforma iPhone-urile în terminale de plată POS. Toate telefoanele cu Apple Pay vor avea funcția (VIDEO)

Apple va transforma iPhone-urile în terminale de plată POS. Toate telefoanele cu Apple Pay vor avea funcția (VIDEO)
Apple va transforma iPhone-urile în terminale de plată POS (sursa: Twitter)

Apple plănuiește un nou serviciu care va permite întreprinderilor mici să accepte plăți direct pe iPhone-urile lor, conform Reuters.

Noua caracteristică transformă iPhone-ul însuși într-un terminal de plată (de genul POS) și va permite comercianților să accepte plăți prin atingerea unui card de credit sau a altui iPhone pe spatele dispozitivului lor.


Apple a lucrat la noua funcție din 2020, când a plătit aproximativ 100 de milioane de dolari pentru startup-ul canadian Mobeewave, care permite smartphone-urilor să accepte plăți prin simpla atingere a unui card de credit.


Potrivit raportului, sistemul va folosi probabil cipul de comunicații în câmp apropiat al iPhone-ului, care este utilizat în prezent pentru Apple Pay.

„Acest lucru permite efectiv Apple să ocolească lansarea de hardware nou, deoarece o cantitate semnificativă de clienți va purta deja (n.r. un POS) în buzunar”, a spus analistul Edward Jones Logan Purk.

Totuși, Purk a adăugat că, dacă Apple nu poate oferi un produs mai ieftin și o platformă mai ușoară, unii proprietari de afaceri pot fi reticenți să își schimbe punctele de plată.

Urmăriți B1TV.ro și pe