Cele mai tari telefoane lansate la Mobile World Congress Barcelona (FOTO)

Mobile World Congress 2012 Barcelona, evenimentul anului în materie de tehnologie mobilă, a ajuns la final. Și ediția din acest an a fost plină de noutăți și lansări. Cele mai importante nume din industria IT și a gadget-urilor mobile și-au prezentat noile creații, unele dintre ele pur și simplu spectaculoase. Tehnologia avansează atât de repede încât nu mai putem ține pasul cu ea. Telefoane inteligente, tablete, telefoane-tabletă, quad-core, HD, 3D, HDMI, Ice Cream Sandwich, ecran tactil, taste senzitive, 1080p, aplicații… toate aceste cuvinte, care ne-au intrat deja în vocabular, descriu ceea ce a au expus la Barcelona marii producători de dispozitive mobile inteligente. În rândurile de mai jos, câteva dintre cele mai interesante telefoane și telefoane tabletă prezentate la MWC Barcelona 2012:

Huawei Ascend D Quad, cel mai rapid smartphone din lume (la momentul lansării)

Huawei a lansat la Barcelona Ascend D Quad, cel mai rapid smartphone de până acum. Nu folosește un procesor Nvidia Tegra 3, ci unul produs de compania însăși – K3V2 quad-core. Chipul construit special pentru Ascend D Quad consumă cu 30% mai puțin decât Tegra 3. Huawei Ascend D Quad are un ecran de 4.5 inch și rezoluție 720p, un procesor quad-core la 1,5 Ghz, sunet Dolby surround 5.1 și o cameră de 8MP cu capabilități video 1080p, totul împachetat într-un corp cu grosimea de 8.9mm. Folosește sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich și are un acumulator de capacitate mare – 1800 mAh, sau unul uriaș, de 2.500 mAh, dacă accepți și o creștere a grosimii telefonului cu 10.9 mm (autonomia în acest caz ajunge la 3 zile). Telefonul va fi disponibil din aprilie, la un preț încă necunoscut.

HTC One X – la fel de puternic ca Huawei Ascend D Quad

HTC nu putea lipsi de la Mobile World Congres, unde a adus, printre altele, și impresionantul HTC One X. Terminalul folosește un procesor quad-core Tegra 3 la 1.5Ghz și este la fel de puternic ca Huawei Ascend D Quad – cu care împarte acum titlul de cel mai rapid smartphone din lume. HTC One X are o cameră de 8MP și un display HD 720p de 4.7 inch, cu HTC Sense și Ice Cream Sandwich. Carcasa unibody cu grosimea de 9.3mm este fabricată din policarbonat foarte rezistent și este mai frumoasă decât cea a unui iPhone, au observat jurnaliștii de la eveniment.

LG Optimus VU – tabletphone de 5 inch, rivalul lui Galaxy Note

Rivalul direct al lui Samsung Galaxy Note este un LG, mai precis LG Optimus Vu, un nou telefon tabletă lansat la MWC Barcelona 2012. Dispune de un touchscreen IPS de 5 inch cu rezoluția 1024×768. Spre deosebire de același display de 5 inch al lui Samsung galaxy Note, cel al lui LG Optimus Vu are un aspect ratio de 4:3, ceea ce se treaduce printr-un ecran mai lat și o înălțime mai mică a device-ului, de unde și aspectul neobișnuit al telefonului. Optimus Vu folosește un procesor dual-core de 1,5 Ghz, cameră de 8 MP și un acumulator de 2.080 mAh. LG promite că tabletphone-ul va primi și un upgrade în privinșța sistemului de operare, de la cel deja instalat – Android 2.3 Gingerbread, la noul 4.0 Ice Cream Sandwich.

Panasonic ELUGA POWER -  un nou tabletphone puternic

Panasonic a adus la Barcelona tabletphone-ul ELUGA Power, evoluția telefonului inteligent cu același nume mai puțin terminația ”Power”. Eluga Power dispune de un uriaș LCD HD de 5inch (1280×720 px) alături de multă putere sub carcasa groasă de 9.6 milimetri. Puterea lui ELUGA vine de la un chip dual-core Qualcomm Snapdragon S4, care rulează la 1.5GHz. Iar noul Android 4.0 Ice Cream Sandwich va rula fără probleme pe așa configurație. Telefonul cântărește 133 de grame, are tehnologie NFC (Near Field Communication), cameră de 8MP, înregistrare video full HD la 1080p și o memorie internă de 8GB. Acumulatorul de 1800 mAh al lui ELUGA se poate încărca în proporție de 50% în doar 30 de minute.

Fujitsu Courtyard CY15 – quad-core rezistent la praf și apă și cameră de 13.1MP

Embed: " />

Fujitsu nu putea lipsi de la evenimentul anului în materie de tehnologie mobilă. Producătorul japonez a adus la Barcelona smartphone-ul Fujitsu Courtyard CY15. Telefonul rezistă la praf și apă, are un display de 4.6 inch și o cameră cu rezoluția de 13.1 megapixeli. Ca majoritatea smartphone-urilor lansate recent, Fujitsu Courtyard CY15 va fi oferit cu sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De menționat și procesorul quad-core NVIDIA Tegra 3 care rulează la 1.5 GHz.

ZTE Era – smartphone quad-core cu sunet Dolby

ZTE a lansat la expoziția de la Barcelona un smartphone quad-core denumit ZTE Era. Folosește sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich, procesor Tegra 3 la 1.3Ghz și memorie RAM de 1GB. ZTE dispune de un touchscreen QHD de 4.3inch (960x540px) memorie internă de 8GB și sunet Dolby, totul adunat sub carcasa cu grosimea de doar 7.8mm. ZTE Era va apărea pe rafturile magazinelor din a doua jumătate a acestui an.

LG Optimus 4X HD

LG s-a numărat printre primii care au lansat la Barcelona un telefon inteligent important, considerat în acel moment cel mai puternic din lume. Inima lui LG Optimus 4X HD este un procesor quad-core Tegra 3 la 1.5GHz (NVIDIA îl numește 4-PLUS-1). 4X HD are un display IPS true HD de 4.7 inch, memorie RAM de 1GB, 16GB memorie internă, o cameră posterioară de 8MP, plus una frontală de 1.3MP. Și LG a decis să instaleze pe acest telefon noul sistem de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Surse: Stuff.tv, Engadget.com

Urmăriți B1TV.ro și pe