Imprimantele 3D pot produce microbacterii puternice: Vor alimenta cu energie microdispozitive electronice

Imprimantele 3D pot produce microbacterii puternice: Vor alimenta cu energie microdispozitive electronice
Foto: techtree.com

O modalitate prin care imprimantele 3D pot produce microbacterii puternice pentru a alimenta cu energie diferite microdispozitive electronice a fost concepută de oamenii de știință, potrivit LiveScience.

Microbacteriile lithium-ion au fost create de cercetători de la Universitatea Harvard și Universitatea din Illionois. Acestea sunt cât un grăunte de nisip și înmagazinează la fel de multă energie precum bateriile lithium-ion utilizate în prezent.

Performanţa electrochimică a acestor microbaterii este comparabilă cu cea a bateriilor existente deja în comerţ în ceea ce priveşte ratele de încărcare-descărcare, ciclul de viaţă şi densitatea energetică. Am reuşit să obţinem aceeaşi performanţă la o scară mult mai mică„, a afirmat Shen Dillon, profesor în ştiinţa materialelor şi inginerie la Universitatea din Illinois.

Pentru obținerea microbacteriilor cercetătorii au utilizat o imprimantă 3D concepută special pentru stocarea electrozilor.

O microbacterie are funcție de catod, iar alta de anod și se solidifică imediat, în straturi suprapuse, între două capete de aur.

După ce electrozii au fost stocați, sunt introduși în mici containere în care mai este adăugată și o soluție de electrolit. Astfel este obținută o baterie.

Microbacteriile ar putea alimenta mici implanturi medicale, precum și drone minuscule sau roboți de dimensiunea unor insecte. Totodată ar putea deschide calea spre miniaturizarea altor dispozitive.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`