NASA vrea să extragă o rocă de pe un asteroid cu ajutorul unui vehicul spaţial automatizat

NASA vrea să extragă o rocă de pe un asteroid cu ajutorul unui vehicul spaţial automatizat
Foto: rt.com

Reprezentanții NASA au anunțat, miercuri, că intenţionează să extragă o rocă de pe un asteroid, cu ajutorul unui vehicul spaţial automatizat, care urmează să fie lansat în anul 2020.

Proiectul inițial al agenției spațiale americane era de a captura un asteriod cu scopul de a-i modifica traiectoria, însă, în cele din urmă, acea misiune a fost revizuită, iar NASA se va „mulţumi” doar cu prelevarea unei roci de pe suprafaţa unui asteroid, informează huffingtonpost.fr, citat de Mediafax.

Odată ajuns în proximitatea asteroidului ales, un vehicul automatizat va desfăşura un braţ telescopic pentru a extrage de pe suprafaţa acestuia o rocă al cărei diametru ar putea fi de patru metri. Vehiculul va tracta apoi acel asteroid şi îl va plasa pe o orbită lunară stabilă. După aproximativ şase ani, astronauţii americani vor ajunge pe acel asteroid, de pe care vor recolta diverse eşantioane.

Misiunea prevede extragerea, cu ajutorul un vehicul automatizat, de pe suprafaţa unui asteroid, o rocă al cărei diametru ar putea fi de patru metri, apoi vehiculul va tracta asteroidul şi îl va plasa pe o orbită lunară stabilă.

După aproximativ şase ani, astronauţii americani vor ajunge pe acel asteroid, de pe care vor recolta diverse eşantioane.

 În urmă cu trei ani, NASA planificase să remorcheze un mic asteroid, în cadrul misiunii Asteroid Redirect Mission (ARM).

„Misiunea ARM va oferi o primă demonstraţie în ceea ce priveşte funcţionarea mai multor sisteme de zbor spaţial care vor fi necesare pentru expedierea de astronauţi către destinaţii îndepărtate în spaţiu, mai ales către Marte”, a declarat Robert Lightfoot, un cercetător de la NASA.

NASA a mai spus, despre vehiculul automatizat ARM, că va fi înzestrat cu un motor cu propulsie solar-electrică, un concept aflat încă în stadiu de dezvoltare, care va fi foarte util în misiunile de explorare a spaţiului cosmic îndepărtat. Acest sistem permite utilizarea unei cantităţi mai mici de carburant, efectuarea unor călătorii pe distanţe mai mari, într-un timp mai scurt şi cu costuri mai mici în comparaţie cu oricare altă tehnologie disponibilă în prezent.

După lansarea sa din 2020, vehiculul ARM va ajunge în jurul asteroidului în anul 2022.

Tags:
Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)