Poliţia de Frontieră nu avea niciun drept să îl opreacsă pe Boldea atunci când a plecat din ţară. Deputatul era un om liber la acea dată, spune chiar ministrul de Interne, Gabriel Berca. Acesta susţine însă că în curând deputatul va fi adus în ţară, dar a refuzat să facă vreo menţiune legată de locul unde se află acum Mihail Boldea.
Întrebat în emisiunea „După 20 de ani” dacă ar fi de acord cu diminuarea imunităţii parlamentare, ministrul a răspuns că decizia nu îi aparţine, însă că ar susţine-o.
„Aici este o decizie a comisiilor juridice de la Cameră şi de la Senat. Dacă mă întrebaţi, aş spune că da, pentru că oricum răspundem în faţa legii pentru ceea ce facem, iar eu, ca ministru al Administraţiei şi Internelor, răspund pentru fiecare semnătură ce o dau la locul meu de muncă. Sunt de acord cu această abordare„, a afirmat Berca.
Întrebat cum a fost posibil ca deputatul să iasă din ţară, ministrul de Interne a spus că, atunci când acesta a plecat, imunitatea parlamentară nu îi era ridicată, adăugând că Poliţia de Frontieră nu avea competenţă în a acţiona din acest punct de vedere.
„Suntem cetăţeni ai Uniunii Europene, cu drepturi şi obligaţii, şi, din punctul nostru de vedere, în momentul în care a părăsit ţara avea toate drepturile„, a adăugat Berca.
Întrebat dacă MAI a fost informat că deputatul intenționează să părăsească țara, ministrul a răspuns că nu era datoria DIICOT să facă acest lucru, având în vedere că procurorul de caz este cel care instrumentează dosarul și el ar fi putut cere interdicţia de a părăsi ţara dacă ar fi considerat necesar.
„Trăim într-o ţară în care un parlamentar ales, de la care am aştepta să fie primul care respectă legea în România, iată că o încalcă flagrant„, a mai spus Berca.
În cazul deputatului Boldea, începând de luni sunt reluate audierile. Tatăl şi fratele mai mic al deputatului sunt aşteptaţi la sediul DIICOT.