Prognoza meteo. Cod galben de vânt și ceață în mai multe județe ale țării

Prognoza meteo. Cod galben de vânt și ceață în mai multe județe ale țării
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, pentru sâmbătă dimineață, două coduri galbene pentru mai multe județe ale țării.

Mai exact, până la ora 9, în județele Constanța și Tulcea se va semnala ceață care determină vizibilitatea scăzută, local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Tot până la ora 9, în localitățile Rovinari, Târgu Cărbunești, Turceni, Bâlteni, Plopșoru, Țânțăreni, Țicleni, Drăguțești, Turburea, Aninoasa, Fărcășești, Negomir, Dănești, Bustuchin, Roșia de Amaradia, Borăscu, Urdari, Bolboși, Logrești, Albeni, Brănești, Săulești, Licurici, Ionești, Berlești, Jupânești, Bărbătești; ale județului Gorj, în localitățile Alunu, Grădiștea, Sinești; ale județului Vâlcea, în localitățile Calafat, Băilești, Filiași, Poiana Mare, Moțăței, Ciupercenii Noi, Maglavit, Cetate, Argetoaia, Desa, Bistreț, Brădești, Bârca, Gighera, Rast, Braloștița, Afumați, Goicea, Giurgița, Urzicuța, Piscu Vechi, Coțofenii din Dos, Scăești, Ghidici, Almăj, Negoi, Seaca de Câmp, Măceșu de Sus, Catane, Coțofenii din Față, Măceșu de Jos, Cârna; din județul Dolj și localitățile Drobeta-Turnu Severin, Strehaia, Șimian, Gogoșu, Jiana, Pătulele, Cujmir, Salcia, Devesel, Butoiești, Gârla Mare, Gruia, Hinova, Burila Mare, Vânători, Obârșia de Câmp, Grozești, Pristol, Vrata, Stângăceaua din județul Mehedinți, se va semnala local ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii sub 200 m şi izolat sub 50 m ce va favoriza, în funcţie de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

Pe de altă parte, până la ora 10, în județul Caraş-Severin, respectiv în Moldova Nouă, Bozovici, Berzasca, Prigor, Sichevița, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Eftimie Murgu, Gârnic, Șopotu Nou; se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

De asemenea, până la ora 10, în județele Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov și Teleorman se va semnala local – ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.

În zonele de munte de peste cota 1800 m ale județelor Suceava și Neamț, până la ora 11, a fost emis un cod galben de intensificări ale vântului cu viteze de 90…100 km/h, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Prognoza meteo, azi, 6 februarie 2021

Amintim că sâmbătă, vremea va fi în continuare caldă în aproape toată țara, exceptând nord-estul teritoriului, unde temperaturile vor deveni negative chiar și în timpul zilei.

Explicația meteorologică pentru aceste diferențe de temperatură este că România este traversată de două mase de aer foarte diferite. Una dintre acestea determină vreme deosebit de cladă în jumătatea de sud-vest a țări. Cealaltă, cu proprietăți polare se va așeza deasupra nordului,nord-estul, nordul și centrul Moldovei, zone în care temperaturile vor deveni din ce în ce mai scăzute și vor deveni începând de sâmbătă dimineață si pana luni dimineață negative atât ziua cat și noaptea.

Temperaturile maxime vor fi de la -3 grade în nordul Moldovei, până spre 16…17 grade în Banat și în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 6 grade, mai scăzute în nord-est, spre -9 grade, dar mai ridicate în sudul Banatului, până la 9…10 grade.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”