Prognoză meteo specială pentru București: Urmează zile cu ninsori, ploi și depuneri de polei (VIDEO)

Prognoză meteo specială pentru București: Urmează zile cu ninsori, ploi și depuneri de polei (VIDEO)
Foto: Pixabay

Pregătiţi-vă pentru zile de iarnă autentică! O masă de aer rece pune stăpânire treptat pe întreaga ţară. Dacă sâmbătă avem parte de ninsori slabe în Capitală, pentru duminică se anunță un strat de zăpadă de până la 15 centimetri, iar temperaturile scad şi mai mult, informează B1 TV. Firmele de deszăpezire spun că sunt pregătite. Ninsori abundente vor fi de altfel în toată Muntenia şi Oltenia, dar şi la munte, în Carpaţii Meridionali.

Vine iarna în România. Strat de zăpadă de până la 15 centimetri în București

Ninsorile lovesc deja cu putere zonele montane. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări meteo de viscol și polei de la ora 23.00, până marți, la ora 06.00.

„Cele mai vizate vor fi cele din jumatatea de sud a țării, ne asteptăm aici la ninsori, să se depună strat de zăpadă, dar și intervale cu ploaie și lapoviță, astfel încat vor favoriza depunerile de polei”, a declarat Andrei Meda, meteorolog de serviciu ANM.

Va ninge mult în zona de munte a judeţelor Covasna, Braşov, Sibiu, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi. Potrivit specialiștilor, ninsori serioase vor fi și în Capitală și se anunță un strat de zăpadă de până la 15 centimetri, iar temperaturile scad şi mai mult.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Prognoză meteo specială pentru București

„Centrul național de prognoză meteo a emis o prognoză specializată pentru perioada de 9 – 13 ianuarie și pentru Capitală.Daca azi vorbim depre o vreme în general cu precipitații slabe mai ales sub formă de ninsoare, mâine vorbim de precipitații sub formă de ninsoare predominant încă moderate cantitativ și care să determine strat de zăpadă neuniform de la 8 până la 15 centimetri”, a declarat, pentru B1 TV, Elena Mateescu, directorul ANM.

Potrivit prognozei speciale, următoarele zile va ninge în București, dar vor fi întâlnite și fenomene precum lapovița și poleiul.
Astfel, până duminică la ora 08.00, vremea va fi în general închisă, iar pe parcursul nopții temporar vor fi precipitații slabe mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad.

În perioada 10 ianuarie, ora 08.00 – 11 ianuarie, ora 08.00, cerul va fi noros și vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderat cantitativ. Se va depune strat de zăpadă neuniform, cu grosime în general de 8…15 cm. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări noaptea, când la rafală se vor înregistra viteze în general de 35…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad.

Iar în intervalul 11 ianuarie, ora 08.00 – 13 ianuarie, ora 08.00, înnorările vor persista și temporar vor mai fi precipitații. Pe parcursul zilei de luni (11 ianuarie) va ninge, apoi ninsorile se vor transforma treptat în lapoviță și ploaie și se va depune polei. Vântul va avea unele intensificări, cu viteze la rafală în general de 35 …45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, luni(11 ianuarie), iar marți, la amiză se vor înregistra 1…3 grade. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade în noaptea de luni spre marți (11/ 12 ianuarie), iar în nopatea de marți spre miercuri(12/ 13 ianuarie) se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Marţi, aerul rece se extinde şi spre restul ţării, și va fi şi mai frig. Ninsorile se extind în toată ţara, cu excepţia litoralului, unde va ploua. La mijlocul săptămânii viitoare, ninsorile se restrâng doar pe partea de vest a ţării, sporadic şi prin centru, dar temperaturile cresc cu greu peste 3 grade ziua şi rămân negative noaptea în majoritatea zonelor.

Ultima oră
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul
21:15 - Mircea Geoană: NATO a făcut un apel și pentru retragerea trupelor rusești din Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud, respectiv Crimeea și Donbas. Prezența militară rusească, împotriva voinței țărilor respective (VIDEO)
21:05 - Gabriela Cristea, atacată dur de fani. Internauții au reacționat imediat și îi aduc acuzații grave prezentatoarei de la Mireasă
20:43 - Apple va transforma iPhone-urile în terminale de plată POS. Toate telefoanele cu Apple Pay vor avea funcția (VIDEO)