AEP, campanie de 1,8 milioane lei pentru informarea alegătorilor. Toni Greblă: Este un program început de multă vreme. Are 100% finanțare fonduri europene (VIDEO)

AEP, campanie de 1,8 milioane lei pentru informarea alegătorilor. Toni Greblă: Este un program început de multă vreme. Are 100% finanțare fonduri europene (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a vorbit despre campania de informare în privința alegerilor, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și a precizat că este vorba despre „un program început de multă vreme, are 100% finanțare fonduri europene”.

Toni Greblă, pe B1 TV, despre campania AEP de informare a alegătorilor

Întrebat ce presupune campania și de unde vine finanțarea, președintele AEP a explicat: „Este o campanie de informare în legătură cu desfășurarea din punct de vedere tehnic a alegerilor. Nu are legătură cu propaganda politică, propaganda de partid ș.a.m.d.”.

„Suma provine dintr-un program european, care s-a derulat pe parcursul a trei ani, care a cuprins numeroase acțiuni, atât în țară, cât și în străinătate, de informare a cetățenilor români asupra modului cum trebuie organizate alegerile, cum este de dorit să participe cu persoane competente în diversele birouri care se formează cu ocazia alegerilor, de la biroul de secție, până la Biroul Electoral Central, tocmai pentru ca alegerile să poată să fie organizate cât mai bine posibil, cu o participare a cetățenilor, cu informarea asupra faptului că participarea la vot reprezintă o parte importantă a democrației dintr-o anume țară, că aleșii trebuie să aibă o anume reprezentativitate și, deci, prezența la vot, prin informare, este de dorit în toate țările unde se organizează astfel de alegeri”, a adăugat Toni Greblă.

„Are 100% finanțare fonduri europene”

Repet, este un program început de multă vreme, are 100% finanțare fonduri europene. Uniunea Europeană, Comisia Europeană sprijină campaniile de informare corectă a alegătorilor în legătură cu faptul că acestea trebuie să fie făcute cu participarea cetățenilor, prin transparență totală, în acord cu bunele practici europene în materie de alegeri, cu respectarea principiului eticii, a informării corecte a alegătorilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`